Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bosbessen >> Content

Inheemse Blueberry Struiken in Florida

Bosbessen zijn een gewas plant die inheems in oostelijk Noord -Amerika . Er zijn verschillende variëteiten van wilde bosbessen groeien sterk in Florida , behalve op gebieden die een pH van de bodem boven de 6,0 te hebben. Er zijn twee hoofdtypen van blauwe bessen geteeld in Florida waaronder andere sub - rassen zijn ingedeeld ; zuidelijke highbush en rabbiteye variëteiten . Zuidelijk Highbush

Zuid highbush bosbessen werden oorspronkelijk gemaakt door het kruisen van een inheemse wilde bosbes gevonden in Florida met een noordelijke highbush verscheidenheid gevonden in Michigan en New Jersey . De Universiteit van Florida heeft de eerste rassen van Zuid highbush planten in de jaren 1970 en een aantal nieuwere versies zijn sinds vrijgegeven . Groeien de zuidelijke highbush verscheidenheid vereist een aantal overwegingen zoals grondbewerking en vries bescherming en kan vrij duur te beginnen. Deze soort is zeer gevoelig voor natuurlijke elementen zoals Spring bevriest en vocht niveaus en een verscheidenheid van ziekten . Southern highbush bosbessen hebben een vroege rijping seizoen , waardoor ze aantrekkelijk voor de boeren die hun bessen op de markt , omdat ze hogere prijzen en de markt is niet zo competitief tijdens hun rijping tijd kan brengen . Vroege rijping maakt ook de bessen aantrekkelijk voor vogels die schadelijk zijn voor gewassen kan worden . Verschillende sub - rassen vallen onder de grote zuidelijke highbush ras, zoals de bluecrisp , smaragd en juweel variëteiten .
Rabbiteye

Rabbiteye bosbessenstruiken zijn goed gegroeid in het noorden en noorden centrale gebieden van Florida. Ze hebben de neiging om beter te zijn dan de zuidelijke highbush variëteiten gedijen omdat ze krachtiger en kan de natuurlijke elementen te weerstaan ​​beter. Rabbiteye bessen , vooral het begin van het seizoen ras , net als de meeste gewassen zijn gevoelig voor late voorjaar bevriest . Er zijn verschillende sub - rassen van rabbiteye bosbessen die zijn gecategoriseerd als ofwel voorseizoen rijpers of mid - to-late seizoen rijpers volgens hun oogst tijd .
Verschillen tussen rassen
< br >

De twee variëteiten van blauwe bessen zijn zeer vergelijkbaar , maar rabbiteye vrucht is iets steviger dan de zuidelijke highbush bessen. Dit verschil is zo subtiel dat de meeste consumenten en casual tuinders geen onderscheid kunnen maken tussen de twee , tenzij ze zeker weten de aard van de struik de bessen afkomstig uit .
Kiezen van een verscheidenheid
< p > het verscheidenheid aan bosbessenstruiken je kiest te planten in van Florida hangt grotendeels af van het specifieke gebied van Florida in die je van plan bent om de bessen te planten . Rabbiteye rassen tolereren noordelijke en centrale gebieden van Florida goed , terwijl de zuidelijke highbush varieites zijn meer geschikt voor de zuidelijke regio's zoals de naam al zegt . Een andere overweging bij het ​​kiezen van planten is precies hoe je van plan bent om het gewas te gebruiken . De Universiteit van Florida Agricultural Extension website raadt rabbiteye bessen zijn best voor casual tuinieren, u- pick boerderijen en verkopen op de markt lokale landbouwer , terwijl de zuidelijke highbush bessen zijn het beste voor degenen die willen gewassen te produceren voor een grotere commerciële activiteiten.
< Br Aanmelden>

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-blueberries/1002021947.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.