Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bosbessen >> Content

Moet ik Stake Up My Bosbessen

? In tegenstelling tot andere planten die een bepaalde vorm van ondersteunende structuur zoals trellising of inzet vereisen om ze te houden , bosbessen planten kunnen op zichzelf staan ​​. Toch is het nog steeds verstandig om ze te planten op verhoogde bedden , hen te beschermen tegen de elementen en snoei ze enkele jaren nadat ze zijn geplant om ervoor te zorgen dat ze goed groeien en kan met gemak worden geoogst . Bosbessen zijn Vrijstaand Planten

Blueberry struiken niet geleiden of inzet nodig en kan op zichzelf staan ​​. Na het planten moet de bodem rondom hen worden gehouden stevig. U moet de bosbes planten water op dat punt , maar ze niet bevruchten. Het plaatsen van zaagsel rond de bosbessen planten zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te ontmoedigen . Op het hoogtepunt, zal de highbush bosbes plant ongeveer 4 meter breed en 7 meter hoog .
Cultiveren op verhoogde bedden

Om te helpen met drainage en beluchting , bosbessen planten moeten worden geplant op verhoogde bedden . De bedden moeten noorden en zuiden lopen om op voordelige wijze licht te vangen . Afmetingen van de bedden moet ongeveer 8 tot 18 cm hoog en 2 tot 4 meter breed . Wanneer geplant , moet spatiëring dat 4 meter bij 8 meter . De bosbessen kunnen worden bewaard in containers of vaten terwijl het groeien om zo de pH van de bodem laag, wat bosbessen planten verkiezen .
Snoeien

Snoeien houden helpt om de bosbessen planten te behouden en houdt hun vorm , zonder inzet en nodigt goede groei . Op planttijd , moeten alle takken geknipt worden met 30 procent om de groei te stimuleren. Tijdens de eerste twee of drie jaar , zult u niet nodig om de bosbessen planten snoeien veel ; slechts de rotte of dode materiaal te verwijderen naar de onderkant van de plant boven ontwikkeling . In het derde jaar , de jaarlijkse snoeien noodzakelijk is; dit kan worden uitgevoerd tijdens de stille seizoen . Snoeien versterkt de plant , verwijdert takken die te ver of hoog en dus helpt bij het ​​oogsten .
Anders Onderhoud

Bosbessen nodig beschutting tegen de wind . Ze kunnen worden beschermd door het afschermen van hen met hekken of planten ze ofwel achter wind - resistente planten , hagen of tussen de bomen . Andere vorm van bescherming de bosbes plant nodig heeft, is tijdens de zomer, wanneer de vrucht trekt vogels : een gaas kan de plant om onwelkome fruit - nabbing voorkomen dekken

.
From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-blueberries/1002021922.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.