Huis Tuin

Huis Tuin

Zelfbestuivend Bosbessen

Bosbessen zijn een prachtige aanvulling op eetbare landschappen. Ze passen langs hekwerk , in de tuin van hoeken en andere ruimtes die anders leeg zouden blijven. Een winterharde bosbessenstruik groeit 6 meter hoog , renderende bessen na 4 jaar wordt . De bessen meestal start verschijnen op een volwassen struik vroeg en juli , doorgaat tot september met een struik kunnen opleveren 25 kilo fruit . Verschillende bosbes cultivars zijn zelfbestuivend , wat betekent dat een struik kan vrucht zelf . Echter , het planten van twee of meer struiken bij elkaar verbetert de opbrengst en vruchtmaat . Rassen

Verschillende soorten bosbessen beter af dan anderen als het gaat om zelf- pollination.Several bosbes rassen beter af dan anderen als het gaat om zelfbestuiving . Onder hen , Zuid-en Noord-Highbush niet alleen zichzelf bestuiven , maar zijn ook winterhard in warme zomers . Noord-Highbush groeit in Amerikaanse ministerie van plantaardige stoerheidsstreken 5 tot 7 bis. Cultivars omvatten Bluecrop , die grote , zoete bessen vroeg in het seizoen produceert . Blueray rijpt in halverwege het seizoen , met hoge opbrengsten . Jersey bosbessen zijn uitstekende keuken fruit , zijn middelgroot en heel lief, terwijl Liberty bessen zijn stevig , zodat ze beter op te slaan . Southern Highbush groeit in de zones 7-10 . Cultivars in deze groep omvatten O'Neal en Star , zowel in de vroege rijping , hoge kwaliteit bessen .
Locatie en afstand

Zelfbestuivende bosbessen hebben een zonnige plek met een goed doorlatende grond . Een verhoogd bed met minstens 1 voet van grond vermengd met turf mos is een uitstekende optie . Zet de struiken zo dicht 2 meter uit elkaar . In dit type van nauwe configuratie , zullen ze een heg te maken. Een plek met aangrenzende bijen aantrekken van planten verbetert opbrengst omdat bosbessen stuifmeel is erg zwaar en niet gemakkelijk vervoerd in de wind .
Voortdurende zorg

Eenmaal gevestigd , jaarlijks snoeien uw zelfbestuivend bosbessenstruiken . Dit beperkt rendement , maar verbetert de kwaliteit van het fruit . Begin met een lage groei aan de basis van de struik . Trim iets doden en dun uit kleine , zijtakken voor de beste resultaten . Bosbessen ook profiteren van een 10-20-10 meststof in de vroege en late voorjaar , die bloeien vergemakkelijkt . Water de struik regelmatig maar niet de bodem niet weken . Pooling water doet pijn wortelstelsel van de bosbes .
Ziekten en problemen

Zelfbestuivende bosbessen zijn winterhard , soms besmet met insecten of geïnfecteerd met schimmel of ziekte . Twee ongedierte dat bosbessen frequent zijn de bosbessen made ​​en de bosbessen stengelboorders . Controle over deze gebruik van commerciële sprays of vallen . Vogels houden ook van snacken op bosbessen . Vermijd dit door het bedekken van uw struiken met licht netten. De meest voorkomende schimmelinfectie is de bosbessen mummie . Dit lijkt op een kleine beker gevuld met sporen . Wanneer deze sporen te verspreiden , ze infecteren de bessen , die veranderen romig wit en op de grond vallen . Behandel de infectie met fungicide olie. Verwijder eventuele zieke bessen , weggooien ze weg uit de tuin .
Oogsten

Toen rijpe bessen eerst verschijnen op uw struik, plukken is verleidelijk . Echter , wachten tot ten minste een derde van de opbrengst rijp . Gedurende deze tijd , de bessen blijven groeien en zoetstoffen . Een rijpe bessen vers blijft op de bush voor 10 dagen. Bij het afhalen van de bessen voorzichtig rol ze uit het cluster . Knijpen kneuzingen hen. Als het onlangs regende , wachten tot de vrucht droogt voor de oogst . Dit verbetert de houdbaarheid .

Blueberry Planten voor Northeast Florida

De Universiteit van Florida Institute of Food and Agricultural Science ( IFAS ) beveelt rabbiteye cultivars voor het kweken van bosbessen planten in regios van Florida waar de winters zo koud of kouder zijn dan die in Ocala . Sommige zuidelijke highbush cultivars groeien met succes in het noordoosten van Florida maar koude temperaturen en droogte , alsmede rabbiteye cultivars niet tolereren . Bl

Meer dan ooit