Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bosbessen >> Content

Over de Centurion Blueberry Bush

De rabbiteye bosbes ( Vaccinium ashei ) is inheems in het zuidoosten van de Verenigde Staten , genoemd naar de rode "oog" die zich ontwikkelt op de bes halverwege haar rijpingsproces . ' Centurion ' is een variëteit van rabbiteye bosbes die commercieel wordt geteeld en verkrijgbaar als boomkwekerijproducten voor thuis kwekers . Het is een van de laatste bloei en vruchtvorming rabbiteye variëteiten . Andere rabbiteye variëteiten , van begin van het seizoen tot eind seizoen , omvatten Beckyblue ( vroeg) , Climax ( vroeg) , Briteblue ( halverwege het seizoen ) , Tifblue ( halverwege het seizoen ) , Choice ( laat) en Delite ( laat) . Rabbiteye Bosbessen

Rabbiteye bosbessen zijn meer warmte en droogte tolerant dan highbush variëteiten , en zijn over het algemeen niet aangetast door ziekten en plagen . Ze groeien op een breder scala aan bodemsoorten dan andere soorten bosbessen , tolereren matig zanderige of kleigronden . Rabbiteye bosbes rassen kunnen hun oogstseizoen al in mei in Florida te beginnen.
Centurion Verscheidenheid Bosbessen

Centurion is opmerkelijk omdat het de enige rabbiteye cultivar dat is zelfbestuivend Dit betekent dat de bloemen worden bevrucht met eigen stuifmeel . Vele variëteiten van bosbessen vereisen de aanwezigheid van een andere cultivar voor de bestuiving en vruchtzetting . Centurion verschilt ook in dat het een van de slechts vier laat op het seizoen rabbiteye bosbessen , bloei en vruchtvorming na de meeste andere rassen zijn geoogst .
Cultuur

Centurion en andere rabbiteye soorten voorkeur zure bodems met een pH variërend 4,0-5,3 . Nieuw opgerichte planten moeten worden gegeven ten minste een centimeter water per week gedurende hun eerste jaar , maar ook tijdens de fruitteelt , om ervoor te zorgen grote , dikke vruchten . In gebieden waar klei overheerst , moet ten minste 50 procent van de inheemse grond in het plantgat worden vervangen door compost , turf en zand om de drainage te verbeteren als bosbessen van elk type niet natte voeten zal tolereren . De bosbessen planten kan worden bevrucht met kleine hoeveelheden ammoniumsulfaat of azalea of camellia meststoffen in het vroege voorjaar en opnieuw na de oogst ; meststoffen op basis kunnen de planten doden . Ze hebben meestal geen kunstmest hun eerste jaar en 2 gram is genoeg om tijdens het tweede jaar
Snoeien

Rabbiteye bosbessen nodig , volgens de UC Davis website . , inbegrip van Centurion , verschillen van highbush rassen in die zij nodig hebben veel minder snoeien . Highbush variëteiten opleveren zwaardere gewassen wanneer stokken ouder dan drie jaar worden teruggesnoeid ; rabbiteye rassen nog vrucht dragen op oudere stokken , hoewel de struik moet worden verdund in het midden om beter zonlicht penetratie en luchtstroom mogelijk te maken. Op oude , gevestigde Centurion en andere rabbiteye planten , moet snoeisneden worden gemaakt in de late zomer , na de oogst , om tijd voor nieuwe stokken te ontwikkelen mogelijk te maken. Vooral lang of oud , moet onproductieve stokken worden verwijderd. Die takken laag genoeg om de grond raken moeten ook worden teruggesnoeid .
Fruit

Aanplant van Centurion rabbiteye bosbessen kan enkele weken toevoegen aan de algemene oogstperiode . In het midden van Zuid , Centurion begint te rijpen eind juni en de oogst kan zo ver noordelijk als North Carolina doorlopen augustus . Vergeleken met de alom populaire ' Tifblue ' rabbiteye verscheidenheid , Centurion struiken produceren een zachter , donkerder fruit , maar de vruchten nog een goede , zoete smaak . Net als bij andere rabbiteye bosbes rassen , moet Centurion vruchten mogen rijpen op de bush , als de vrucht niet blijft rijpen na de oogst .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-blueberries/1002021887.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.