Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Wilde Bramen Van Zaden

Amerikanen en Europeanen begon te groeien wilde bramen in hun tuinen in de vroege 19e eeuw. Naast het proeven van heerlijke , bramen zijn rijk aan vitamine C en veel op zichzelf of in gebak en desserts . Een struik is alles wat u nodig heeft voor het seizoen na seizoen van overvloedige bessen . Gelukkig is het niet zo moeilijk om je eigen eeuwige blackberry struik groeien van seeds.Things je nodig hebt
Wild blackberry zaden
Seed uitgangspunt lade
Zand , klei of leem
koude bak
Spade
Toon Meer instructies
1

Verzamel zaden. Je hebt twee opties : Kies verschillende bramen van een wilde braam tijdens het teeltseizoen . Leg ze op de grond waar u wilt dat uw struik groeien . In het voorjaar zullen nieuwe zaailingen ontkiemen . Deze optie zal niet goed werken als wilde dieren voortdurend bezoekt uw gekozen gebied .

Met deze methode , zult u waarschijnlijk eindigen met meer dan een zaailing . Zodra ze ontkiemen , dun ze uit tot een plant .

Uw andere optie is om een blackberry te verpletteren , wassen de pulp en sla de zaden . Kopen van 2

Bereid de zaden . Braambes zaden nodig stratificatie , dat het proces van het opslaan van zaden bij een lage temperatuur in een vochtige omgeving te eindigen kiemrust. Als u het verlaten van uw bessen buiten te ontleden en ontkiemen in een nieuwe struik , zal de natuur zorgen voor dit proces voor u .

Als je een bes hebt gebroken en de zaden verzameld , bewaar ze op 3 graden C ( 37.4 ° F) voor een maand voordat ze inzaaien .

Zoek 3 de juiste grond . Bramen niet rijke grond nodig , maar het moet water goed uitlekken . Ze groeien in zand , klei of leem , in de schaduw of zon.
4

Zaai de zaden. Doe ze in een koude bak in de herfst te ontkiemen en te ontwikkelen zaailingen .

Zodra de grond opwarmt in het voorjaar , graven een gat voor de zaailingen buiten die is diep genoeg om de wortels te vangen zonder te buigen . U kunt slechts een zaailing transplanteren . Blackberry struiken groeien snel en nemen veel ruimte .

Als u meer dan een zaailing te planten , zet ze 2 meter uit elkaar . Als u van plan om rijen van braamstruiken , ruimte de rijen 7 meter van elkaar .
5

Snoei dode stokken . Uw blackberry bush begint vruchten af ​​te werpen in haar tweede zomer . Vanaf dat moment , elke herfst snijd elke dode takken . Ook dunne de live takken tot 4 stokken per voet.

Hoe Lang Do Frambozen groeien

? Eenmaal volledig vastgesteld , die ongeveer twee jaar duurt , frambozen planten , ook wel stokken , kan groeien 6-7 meter hoog . Hun hoogte is afhankelijk van factoren die onder andere het krijgen van voldoende zonlicht , voldoende vocht en goed onderhoud tijdens het late voorjaar en de zomer, wanneer de bloesems die de vrucht zal voortbrengen ontwikkelen . Winterhardheid Frambozen wild groeie

Meer dan ooit