Huis Tuin

Huis Tuin

De beste Thornless Blackberries voor Florida

Bramen zijn een gewas dat in het algemeen gedijen in het gematigde klimaat van Florida . Veel blackberry soorten zijn inheems aan de staat. Terwijl de meeste cultivars van bramen hebben doornen , hebben nieuwere variëteiten van doornloze bramen geïntroduceerd in de afgelopen jaren dat heel goed doen in Florida , met name in de noordelijke regio's van de staat. Apache

Apache is een rechtopstaande verscheidenheid van BlackBerry dat is doornloze en zeer ziekte resistent. Geïntroduceerd in 1999 door de Universiteit van Arkansas , het produceert hogere opbrengsten en grotere vruchten dan andere doornloze cultivars , volgens de Universiteit van Florida . Het produceert een 10 - g -bes dat is conisch van vorm en glanzend zwart . Apache is een goede blackberry te eten vers of voor gebruik in taarten, jam en gelei .
Arapaho

andere blackberry variëteit geïntroduceerd van de Universiteit van Arkansas fokprogramma , Arapaho wordt voorgesteld voor gebruik in de noordelijke gebieden van Florida . Het draagt ​​een 4,5 - g bes die is stevig en heeft een uitstekende smaak . Arapaho is de vroegst bloeiende variëteit van doornloze bramen , bloeien in juni voor " Apache " en " Navaho . " Aprapaho groeit tot een hoogte van 4 tot 5 meter en is bestand tegen dubbele bloesem en roest .
Navajo

vrijgegeven door de Universiteit van Arkansas in 1989 , Navajo is een rechtopstaande groeiende verscheidenheid van doornloze braam met matige tot hoge opbrengsten . Het produceert een 3,5 tot 4 - g bes die een uitstekende zoete smaak heeft . Navaho is bestand tegen dubbele bloesem en rozet .
Ouachita

Ouachita is een rechtopstaande groeiende verscheidenheid van blackberry vrijgegeven van de Universiteit van Arkansas fokprogramma . Het heeft een constant hoog rendement in Florida en is een grote bes die 6 weegt 6,5 gram en heeft een zeer goede smaak . Oachita is bestand tegen dubbele bloesem en rozet .

Heeft frambozenstruiken hebben doornen

? Wilde braam fruit zoals frambozen en bramen beschermen hun stokken met rijen van scherpe doornen . Binnenlandse soorten bramen ontwikkeld voor grotere vruchten en een grotere fabriek kracht meestal doen groeien netelige stokken , maar sommige cultivars van frambozen en bramen bieden thornless oogsten evenals betere smaakvolle bessen . Andere framboos rassen presenteren fragiele stekels in plaats

Meer dan ooit