Huis Tuin

Huis Tuin

Kan ik groeien een Loganberry Plant op mijn balkon

? Loganberry ( Rubus --- loganobaccus ) is een type van brambleberry die werd ontdekt door en vernoemd naar James Harvey Logan in 1883 Logan , een rechter en liefhebber van tuinieren , plantte twee braamstruiken buurt . een oude frambozen boompjes ; de resulterende toevallige cultivar , " Loganberry , " wordt geroemd om de rijke pittige rode bessen die het produceert. Loganberry maakt een uitstekende kuipplant en met succes kunnen worden geteeld op de balkons in de Verenigde Staten ministerie van Landbouw planten stoerheidsstreken 6 al 9 Oppotten

Loganberry planten kunnen worden gekweekt in 10 - . Of 20 - liter planten containers ; ervoor zorgen dat de container ten minste vier 1/4-inch drainage gaten in de bodem . Extra gaten kunnen worden geboord in de bodem van de houder , indien nodig. Knip een draad scherm om goed passen in de container ; boven het scherm met 2 centimeter van grof grind . Combineer gelijke delen turf en steriele potgrond met 2 kopjes perliet een vochthoudend en goed drainerende groeimedium voor uw loganberry . Plant de loganberry op hetzelfde niveau dat het groeide in zijn kwekerij container .
Sunlight

verstrekken van uw loganberry plant met de juiste hoeveelheid zonlicht is essentieel voor het waarborgen van de productie van gezonde , smaakvolle bessen. Plaats de plant op een plek op uw balkon dat ontvangt zes of meer uur direct zonlicht per dag , bij voorkeur in de ochtend. Hoewel loganberry kan overleven in locaties die zo weinig als vier uur direct zonlicht per dag krijgen , plant gekweekt in omstandigheden met weinig licht zal merkbaar kleiner bessen gewassen te produceren .
Irrigatie en bevruchting

Loganberry planten nodig frequente irrigatie van de lente tot de zomer om consequent vochtige grond te behouden . Water de planten ruim of twee keer per week aan het oppervlak van het substraat vochtig aanvoelt houden ; je kan nodig zijn om vaker te irrigeren in hete , droge klimaten . Verminder de frequentie van water geven in de herfst en winter ; water licht als de bovenste 2 centimeter groeimedium voelen droog aan . Solliciteer visemulsie wekelijks tijdens het groeiseizoen van het eerste jaar van de groei, de frequentie van bemesting te verminderen maandelijkse in latere jaren.
Snoeien en oogsten

Snoei uw loganberry plant, indien nodig , zieke , beschadigde of dode takken of bladeren te verwijderen . Gebruik geslepen , gesteriliseerd snoeigereedschap wanneer het snoeien van de loganberry om te voorkomen dat de verspreiding van botanische ziekten aan uw installatie. Oogst rijpe bessen van de loganberry plant uit augustus tot en met september ; geoogste bessen kunnen vers gegeten worden of worden gebruikt om jam, taarten en andere desserts te maken. In oktober , als alle bessen zijn geoogst , knip de vruchtdragende takken tot in het groeimedium .

Hoe de zorg voor de zomer - Bearing Frambozen

Homegrown frambozen kunnen liter heerlijke fruit voor het eten van verse of bakken . Door het kweken van je eigen - zomer dragende frambozen, die vrucht voortbrengen tijdens midden tot einde van de zomer , kunt u er eten bessen rechts als je ze plukken . Voordat een oogst komt het onderhoud betrokken bij de neiging je eigen frambozen planten . Gelukkig kun je de zorg voor de zomer - dragende framb

Meer dan ooit