Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bessen >> Content

Hoe te Frambozen Met stekken

Ondanks hun populariteit , frambozen zijn een van de moeilijkste commercieel geteelde groenten te vinden in de supermarkt , want zodra ze worden geplukt , zijn ze snel vergaan . Framboos stokken algemeen worden geplant tijdens de winter wanneer ze slapende . In de zomer , een eerste jaar plant bloeit bloemen en door de tweede zomer , clusters van rode , rijpe bessen zijn rijp voor de oogst . De tweede - jaar wandelstokken sterven na de frambozen worden geoogst , maar de plant is gemakkelijk vermeerderd door stekken die wortelen in nieuwe installaties . Voortplanting Methoden

Voortplanting gebeurt tijdens de frambozen planten ' actieve groeiperiode , behalve voor root stekken, die tijdens de de kiemrust worden genomen . Tijdens het tweede jaar , de moeder plant begint te sukkels , die kan worden afgesneden om nieuwe frambozen planten creëren ontkiemen . Frambozen planten kunnen worden gekweekt met naaldhout stekken, die worden geplant in een groeimedium om nieuwe wortels ontspruiten .
Offshoot Stekken

Tijdens het tweede jaar van de framboos plant zal het beginnen te uitlopers , of sukkels groeien , in de buurt van de wortels . Verwijder de sukkels met een scherp , schoon mes. Laat de sukkels niet meteen te planten , want ze zijn heel vochtig en een paar dagen nodig om uit te drogen om wortelrot te voorkomen . Daarna gebeurt, plantenzuigers direct in de tuin op een locatie die wenselijk is voor groeiende frambozen is . Water voldoende totdat wortels zijn gegroeid , en dan alleen water 1 à 2 centimeter per week . Trek voorzichtig de plant na een paar weken en als de plant wordt ingediend , is het geworteld .
Naaldhout Stekken

Naaldhout stekken worden genomen van nieuwe groei tijdens de vroege zomer . Kies een stam die vrij is van ziekten en plagen en met een scherp , schoon mes om een ? 4 - tot 6 -inch snijden. Beginnen bij de bodem , verwijder alle van de bladeren een derde van de weg omhoog . U kunt het einde van het snijden in wroeten hormoon om vaart te zetten achter de beworteling proces dip , maar dit is optioneel . Plant de frambozen snijden in een goed gedraineerde , steriel groeimedium . Houd het snijden in gefilterd licht en nevel regelmatig, zodat de bladeren vochtig blijven . Zodra de framboos snijden is geworteld , verhardt het uit door het verminderen van de mistings . Plaats hem in een schaduwrijke omgeving voor een aantal weken voordat het transplanteren van het naar de tuin.
Wortelstekken

Root stekken worden genomen wanneer de framboos plant slapende . Graaf de plant en verwijder alle van de dikste wortels door het maken van een snede in de buurt van de wortel kroon. Snijd de onderkant van elke wortel schuin zodat elke wortel tussen 5 en 6 cm lang . Zachtjes binden de wortels in een bundel en bewaar ze in vochtige zaagsel , turf of zand bij 40 graden Celsius tot ze klaar zijn om te planten . Plant de wortel stekken in het vroege voorjaar na het gevaar van vorst voorbij is . Ruimte de stekken ongeveer 2 of 3 centimeter uit elkaar en begraaf ze zo dat de bovenkant van de wortel wordt begraven op 2 of 3 centimeter onder de grond .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-berries/1002102426.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.