Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Beans >> Content

Hoe te Sojabonen in Georgië Grow

Volgens het Nieuwe Encyclopedie van Georgië , de meeste sojabonen in Georgië worden gekweekt om te worden gebruikt als voeder voor dieren of in bakolie verwerkt . Ze worden geteeld door een klein aantal boeren als voedselgewas , maar zijn minder begunstigd dan andere gewassen vanwege hun gevoeligheid voor droogte . Sojabonen met succes kunnen worden geteeld als zowel een gewas of in een achtertuin , zolang je hen met veel zorg tijdens de hete Georgia summers.Things je nodig hebt
Compost
Schop
Tiller
water
Bericht emergent herbicide
Toon meer instructies
1

Onderzoek de bodem in de gewenste beplanting site om ervoor te zorgen dat het niet te veel zand of klei , die beide bevat die gangbaar zijn in Georgië . Als noodzakelijke aanvulling van de bodem met 4-6 centimeter van compost of ander organisch materiaal . Dit is meestal alleen nodig voor achtertuin tuinen, akkers hebben doorgaans voldoende bodem van vruchtwisseling . Kopen van 2

Plaats een schop in de grond zo ver mogelijk naar binnen en graven de bodem. Onderzoek de bodem zorgvuldig voor kleine, witte wormen die nematoden worden genoemd . Als er geen aaltjes gevonden , controle ter plaatse een aantal andere gebieden van de planten plaats . Als aaltjes worden gevonden, kiest u een sojaboonzaad die resistent is tegen de wormen .

Till 3 de grond 4-5 centimeter in de meeste gebieden van Georgië met een helmstok . Als u woont in een kustgebied , de aardbodem te veel dieper het bereiken van een diepte van 12 tot 14 inch te zorgen voor een degelijke ontwikkeling van de wortels van de sojabonen .
4

Plant the sojaboonzaden tussen 10 mei en juni 10 . Plant zaaizaad 1 tot 1 1/4 inch diep in vochtige grond en ruimte elke rij van sojabonen tussen 1 en 3 meter uit elkaar . Als u planten een hele oogst van sojabonen , de Universiteit van Georgia Extension beveelt een zaad debiet van 145.000 per acre .
5

Water de soja zaden en planten met minstens 2 1 /2 tot 3 centimeter water per week . Leveren extra water tijdens periodes van droogte of als u merkt dat de bladeren van de planten beginnen te verwelken .
6

Spray de grond rond de sojabonen met een post - emergent herbicide wanneer de soja planten zijn ongeveer 2 tot 4 cm hoog . Het verwijderen van alle omliggende onkruid te voorkomen dat ze concurreren met de sojabonen voor de grond vocht.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-beans/1002102250.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.