Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Beans >> Content

Delen van een Soy Bean Plant

Soja planten zijn een belangrijk gewas voor veel telers . Sojabonen , vaak aangeduid als een wonder boon vanwege hun vele toepassingen bieden eiwit als een voedsel , een rol spelen in aanhechtende en smeermiddelen productie en helpen kunststoffen en coatingindustrie volgens de Universiteit van Illinois National Soybean Research Laboratory . Sojabonen groeien langzaam , waarbij ongeveer 3-5 maanden tot wasdom te komen . Root Systeem

Na de soja zaad geplant , ontwikkelt een primair wortelstelsel om verankering van de plant . Deze primaire wortel blijft voor ongeveer vijf tot 15 dagen . Gedurende deze tijd , de primaire wortel verspreidt . Zodra de plant zich verder ontwikkelt , het wortelstelsel wordt een penwortel systeem . Deze wortels kunnen groeien ongeveer 5 meter diep , maar de wortels meestal slechts een voet te bereiken beneden . De taproots leveren stikstof uit de bodem naar stengel van de plant.
Stem

Soja planten komen uit de grond met een hypocotyl haak , dat is de gebogen groei die naar voren komt uit het zaad en later wordt de stengel . Dit deel ontwikkelt onder de zaadlobben ( zaad bladeren) . Het verlengt , rechtzetten en groeit snel in een periode die bekend staat als de vegetatieve periode . De steel heeft een tip bekend als de eindknop , het verwijderen daarvan kan leiden zijtakken groeien op de plant . De steel ontwikkelt knooppunten , die gebieden waar de bladeren hechten aan de stelen . Zodra de sojaplant rijpt, de stengel wordt geel of bruin .
Bladeren

Net na die uit de bodem , soja planten die bekend staan ​​als zaadlobben ontwikkelen zaad bladeren . Zaadlobben komen uit de originele gekiemde zaden en bieden de jonge plant met voedsel als het groeit . Deze zaad bladeren aan de plant blijven tot de eerste set van echte bladeren te ontwikkelen. Na de fotosynthetische bladeren te ontwikkelen , de zaadlobben vallen . Van daar , de echte bladeren produceren voedsel voor de plant met behulp van fotosynthese . De unifoliolates ontwikkelen eerste , groeit met een blad op een bladsteel , de kleine steel bevestigen van het blad aan de steel . Naar aanleiding van dat , de bladeren groeien in folders van drie en staan ​​bekend als trifoliolates .
Bloem

Na ontwikkeling van zes tot 10 trifoliate bladeren , soja planten voer hun vruchtbare periode . Gedurende deze tijd ontwikkelen ze bloemen. Deze bloemen groeien op de knooppunten van de plant , waarbij elk knooppunt ondersteunt drie tot 15 bloemknoppen . De bloemen lijken op erwt of klaver bloemen. Ze groeien tot ongeveer ¼ - inch breed en zijn er in wit, roze of paars . De bloemen zijn voorzien van zowel mannelijke als vrouwelijke delen . Soja bloemen bezighouden met zelfbestuiving om zaden te produceren.
Pod

Zodra een soja plant bloeit en wordt bestoven , de plant produceert een pod , meestal ongeveer een twee weken na de bloei . Sojaboonzaden groeien in de peulen , met elke pod meestal met 3-4 zaden. Voedsel uit de bladeren draagt ​​de zaden om te vullen . De Universiteit van Illinois National Soja Research Laboratory merkt op dat bij de eerste ontwikkeling , soja zaden bevatten ongeveer 90 procent vocht. Tijdens het vullen periode , dit aantal af tot tussen 45 tot 55 procent . Peulen van groen naar geel of bruin zodra de zaden rijpen , terwijl de volwassen sojaboonzaad geel.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-beans/1002102119.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.