Huis Tuin

Huis Tuin

Wat is de beste meststof voor Beans

? Bonen zijn een van de meest veelzijdige van groenten, heerlijk voor de jonge , groene peulen en voor de droge zaden binnen weken later . Net als veel andere peulvruchten , bonen kan een symbiotische relatie met stikstofbindende bacteriën die hun wortels koloniseren hebben . De bacteriën krijgen koolhydraten en eiwitten en de bonen krijgen stikstof , nodig voor de fotosynthese en de nieuwe groei . Stikstof is daarom minder belangrijk aan de bodem . De behoefte aan andere voedingsstoffen is vergelijkbaar met de meeste groenten . Meststof Formules

Een zak of doos van kunstmest zal drie nummers duidelijk zichtbaar , zoals 20-20-20 of 5-10-10 . Dit zijn de NPK nummers , staat voor stikstof , fosfor en kalium . Stikstof bevordert groene groei, terwijl fosfor en kalium beide bijdragen tot stevige stelen , overvloedige bloemen en gezond fruit ontwikkeling . Groenten , met inbegrip van bonen , moet een constante toevoer van voedingsstoffen om goed te groeien , zodat bemesten , zowel voor als na het uitzaaien is belangrijk .
Fertilizer behoeften van Bonen

Bonen zijn licht feeders , hoeft minder meststoffen , bijvoorbeeld , dan maïs. De meest nauwkeurige manier om de behoefte aan voedingsstoffen beoordelen is om een ​​professionele Bodemonderzoek uitgevoerd om uit te vinden de hoeveelheid stikstof , kalium en fosfor in de bodem aanwezig . Thuis testkits beschikbaar zijn, maar misschien niet zo nauwkeurig .

Zonder een bodemonderzoek , kunt u gewoon een lage stikstofmeststof mengen zoals 5-10-10 in de top 6 cm van de bodem voor je plant. Hogere niveaus van stikstof zal bloeien en pod vorming vertragen. Zandgronden kan een andere toepassing van stikstof kunstmest na een goede set van peulen moeten sinds stikstof uitspoelt sneller in lichte grond .
Inoculating de Seeds

Sinds stikstof is gemakkelijk uitgeloogd van de bodem, het is de meest ontbreekt voedingsstof. - Stikstofbindende bacteriën zal dit element bijdragen eenmaal een goed wortelstelsel is gevestigd , maar als een peulvrucht niet is gegroeid in dat de bodem voor, moet u het zaad te enten om te zorgen bacteriën ervoor aanwezig in de buurt van de ontwikkeling van wortels is . Pakketten van de entstof zal beschikbaar zijn waar u boonzaad kopen .
Microvoedingsstoffen

Bonen en andere planten hebben anders dan stikstof, fosfor en kalium voedingsstoffen. Sommige , zoals calcium en magnesium , worden in matige hoeveelheden of zijn gewoonlijk in de bodem in voldoende hoeveelheden . Anderen , zogenaamde microvoedingsstoffen , zijn nodig in zeer kleine hoeveelheden . In het algemeen , tekorten aan micronutriënten zijn geen probleem in bonen , maar een tekort aan zink kan leiden tot afremming van de groei van jonge planten en sommige vergeling van de bladeren .

Gezonde Bean Plant

Er zijn twee grote categorieën van bonen planten - pole bonen en snijbonen . Poolbonen moeten worden ondersteund , zodat ze niet op de grond lag . Bush bonen planten rechtop staan ​​en behoeven geen steun . Hoewel de soorten verschillen in hoe ze groeien , ze moeten beiden over het algemeen dezelfde toenemende eisen om gezond te zijn . Wanneer te planten Bean planten zijn warm - seizoen planten

Meer dan ooit