Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe Bean Planten hebben licht & Water

Bonen zijn weelderige groente planten die gedijen in huis tuinen struiken en wijnstokken . Deze gevoelige zomer planten groeien alleen in warme temperaturen , en moet het juiste licht , voeding en vocht te groeien en goede oogsten . Plant uw bonen in het juiste seizoen en de locatie, en te onderhouden met regelmatig water . Plantseizoen

Bonen hebben voldoende zon en warmte vanaf het begin ; ze slecht ontkiemen zonder. Plant bonen zaden of zaailingen na de vorst liften in het voorjaar , wanneer 's nachts temperaturen te bereiken 65 graden F en bodem temperaturen te bereiken van ten minste 50 graden F. Bonen hebben relatief snelle looptijd tijden en doen het goed met herhaalde aanplant in de hitte van de zomer.

zon , warmte en Ruimte

Beans gedijen en produceren hun beste oogsten met zes tot acht uur blootstelling aan felle zon elke dag. Bloeiende en fruitteelt falen in de schaduw of koele omstandigheden . Plant bonen in sites met volle zon , snelle drainage en een goede luchtcirculatie . Geef bonen 2-6 centimeter in de rij en 18 tot 36 cm tussen planten om volledige luchtcirculatie mogelijk te maken. Gebruik latwerk systemen om poolbonen binden voor de beste blootstelling aan de zon .
Bodem en vocht retentie

Bean planten ondiep wortelstelsel en vereisen een goede vochtgehalte in hun bodem . Tot de top 10 centimeter van de natuurlijke bodem en voeg 4 centimeter van de rijke organische compost bij de aanplant . Compost voegt voedingsstoffen voor de groei en houdt vocht tussen de gietbeurten de bonen planten ondersteunen . Tot wijziging van de bodem verwarmt ook de basis voor het planten.
Watering en Muls

Purdue University 's Department of Horticulture merkt op dat bonen moeten voldoende vocht voor de groei , bloei en pod set, en beveelt minstens 1 centimeter water per week . Extreme vochtigheid schommelingen in de vorm van droogte of te drenken leiden tot beschadigde oogsten . Water bonen planten in de ochtend , zodat ze drogen alvorens ze vallen van de avond , en gebruik 2 tot 3 centimeter van organische mulch op de grond aan de stichting vochtig en warm te houden .

Phaseolus Polyanthus Beans

Bonen zijn een diverse groep van planten , met een groot aantal rassen die een volledig menu van verschillende soorten eetbare zaden produceren . Echter, alle bonen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en Mexico komen van slechts een handjevol soorten. De cache boon ( Phaseolus polynathus ) , soms ook wel het jaar boon , is een relatief zeldzame soort die wordt geteeld in de koude , regenachtige

Meer dan ooit