Huis Tuin

Huis Tuin

Kiemkracht Stages Lima Bean Seeds

Groeiende lima bonen uit zaad biedt tuinders een kijkje in de complexe processen die moeten optreden tijdens de kieming . Het kiemproces niet allemaal tegelijk , maar in een reeks van opeenvolgende stadia die de prepare te schoppen van diverse cellulaire processen die nodig zijn voor verdere groei . Een probleem bij een van deze stappen kan het uitvallen van de plant bloeien veroorzaken . Vochtopname en zwelling

Lima bonen , net als andere zaden , vereisen warme temperaturen en vocht om de kieming te starten. PRESOAKING het zaad in water kan bijdragen aan een snellere kieming. Eerst de zaadcoating dat het embryo en het endosperm dat voedsel voorziet in de opkomende plant bevat beginnen om water te absorberen uit het omringende medium . Het vocht verdunt vaak chemicaliën die het zaad in een slaaptoestand houden . Het vocht activeert groei enzymen die celdeling begint in het zaad . Deze cellen ontwikkelen op basis van individuele DNA- patronen om bepaalde taken uit te voeren binnen de plant.
Wortelontwikkeling

Het zaad zwelt met vocht , wat leidde tot de ontwikkeling van een wortel , de zogenaamde kiemwortel , van de bodem van het zaad . Deze wortel houdt de plant op zijn plaats in de bodem en kan de ontwikkeling van zaad tot water en voedingsstoffen uit de omliggende grond , volgens de Washington State University uitbreiding middel Holly S. Kennell . De wortels blijven breiden , zodat meer steun voor de groeiende stam en blad cellen.
Cotyledon Emergence

celgroei veroorzaakt het hypocotyl boog van de stam tot komen vanaf de bovenkant van het zaad en vervolgens van het oppervlak van de bodem . Geleidelijk aan , deze stam ontwart de zaadlobben of het zaad bekledingen houden . Dit zijn de eerste blaadjes boven de grond gezien.

Opkomst van de bladeren komt in 4-8 dagen , afhankelijk van Texas A & M University horticulturalist Roland Roberts . Deze zaadlobben zijn over het algemeen groter en sterker dan de echte bladeren van de boon plant en hun functie is om de grond boven het zaad te breken, waardoor het makkelijker voor de echte bladeren te voorschijn te komen .
True Leaf ontwikkeling

de zaadlobben vallen weg , waardoor de eerste echte bladeren van de lima boon plant . Deze zijn erg kwetsbaar in eerste en moeten nauwlettend worden gecontroleerd op voldoende vocht tot de stengels en bladeren sterker . Onvoldoende irrigatie op dit punt zal de nieuw opgedoken fabriek te verschrompelen en sterven . Omgekeerd , het toevoegen van te veel water aan de groeiende zaailing kan wortelrot en ineenstorting van de zaailing veroorzaken . De lima boon plant dan verlengt en voegt bladeren in voorbereiding voor een eventuele bloei, vruchtzetting en zaadproductie.

Hoe te Pole Beans Plant

Net als in de klassieke sprookje , Jack and the Beanstalk , poolbonen zijn gemakkelijk te kweken . Terwijl ze zullen niet op magische wijze s nachts groeien tot ongelooflijke hoogten , eenmaal volwassen planten kunnen ze genoeg bonen opleveren om u lang te houden in verse aanvoer het hele seizoen . Poolbonen zal uw grond niet uitputten van beide ; in plaats daarvan zullen ze de bodem verrijkt met

Meer dan ooit