Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Beans >> Content

Wanneer zijn Lima Bonen Ripe Pick

? Weten wanneer je moet lima bonen halen , hangt volledig af van wat verscheidenheid van bonen groeien. Lima bonen komen in twee primaire vormen . Sommige groeien op struiken , maar een andere stam van lima bonen groeit op pole wijnstokken . De twee soorten bonen volgroeid op een andere tijdlijn , dus je moet oogsten praktijken aan te passen op basis van de variant die u groeien op een bepaald jaar . Bush Lima Bean Maturity

meeste bush - geteelde rassen van limaboon nemen tussen 70 en 75 dagen na het zaaien voordat ze klaar zijn om te plukken. Een paar speciale rassen kan een paar extra dagen . Lees altijd de gegevens op uw specifieke ras voor het schatten van rijpheid gebaseerd op de dagen sinds zaaien . Het groeiseizoen is kort genoeg is dat in de meeste regio's kunt u bonen op verschillende weken te planten om een voortdurende gewas zorgen aan het einde van het seizoen .
Pole Lima Bean Maturity
< br >

Lima bonen die groeien op pole - type planten langer duren om te rijpen dan die geteeld op struiken. Gemiddeld , pole - gegroeid lima bonen volgroeid ongeveer 10 tot 15 dagen na de vervaldag op struik lima bonen . Dat betekent dat je kunt verwachten dat het treffen tussen 85-110 dagen voor de pole - soort bonen klaar voor het plukken zijn.
Inspectie

Groeiende tijden zijn slechts richtlijnen omdat de verschillende groeiomstandigheden van jaar tot jaar van invloed zijn wanneer het het juiste moment om lima bonen plukken . Knijp voorzichtig het einde van de limaboon pod . Het moet sponzig aanvoelen , en als je het opent, moet het bijna vol zijn. Als de bonen beginnen te geel , moeten ze zijn al geoogst en krijgen overrijp .
Commercieel plukken

Wanneer u boerderij lima bonen commercieel in plaats van in
uw tuin , hoef je niet zo veel keuze om te bepalen wanneer te oogsten . Boeren contract hun bonen vóór het zaaien , en moeten proberen te houden aan de oogstdatum dat ze hebben opgegeven in hun contract . Dit is onderworpen aan een lichte verandering vanwege het weer . De regel voor commerciële limaboon groei is dat als 10 procent van de peulen droog zijn, is het een goede tijd om te oogsten .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-beans/1002021537.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.