Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Eenjarigen >> Content

Eenjarige planten : Salvia

De salvia familie heeft bijna 900 vaste en eenjarige soorten en ook de vele varianten van culinaire salieplanten . Jaarlijkse rassen van salvia zijn minder talrijk dan vaste planten , maar ze veel wenselijke eigenschappen die hen de moeite van het jaarlijkse herbeplanting waard maken bezitten. Geschilderd salie , of Salvia viridis , is een snel groeiende jaarlijkse vaak gebruikt als een rand in de zomer tuinen . De bloemen zijn populair in bloemstukken en kan vers of gedroogd worden gebruikt . Geschiedenis

Salvias zijn gekweekt voor culinaire , medicinale en esthetische doeleinden voor eeuwen. Ze werden gebruikt als een handelsproduct van de oude Chinezen . Salvia viridis werd voor het eerst geteeld in 1500 en werd beschreven door de botanicus Linnaeus in 1753 . Het was ooit verondersteld om de bedwelmende macht van alcohol te verhogen , werd gebruik gemaakt van een balsem voor pijnlijk tandvlees te kalmeren , en werd gedroogd en verwerkt tot poeder voor gebruik als snuiftabak .
Soorten

Salvia viridis heeft kleurrijke schutbladeren die een prachtige aanvulling op de tuin. Hoewel vaak aangeduid als " Red -bedekte sage " , fokkers hebben ook gecultiveerd blauw , roze en witte variëteiten , die populair zijn in Groot-Brittannië en Europa .

Tuincentra bieden een regenboog van andere salvia rassen die worden genoemd als " jaarlijkse" salvias , maar in werkelijkheid zijn dit tedere vaste planten die het hele jaar door in warmere klimaten bestaan. Victoria Blauw salvia , bijvoorbeeld, is een aanbesteding vaste plant die wordt behandeld als een jaarlijkse noorden van zijn oorspronkelijke habitat van Texas en Mexico . Mexicaanse struik salie, een andere offerte vaste plant , heeft witte en paarse bloem spikes. Salvia splendens , een andere offerte eeuwigdurende vaak verkocht als een jaarlijkse , is verkrijgbaar in paars , oranje , lavendel , geel , wit en scharlaken variëteiten en wordt gewaardeerd voor versiering in bloementuinen .
Voordelen

Naast hun esthetische aantrekkingskracht , salvia bladeren zijn gebrouwen als thee . Jaarlijkse salvias worden verondersteld door sommigen te helpen verlichten orale laesies en kalmeren keelpijn .
Overwegingen

Bij het toevoegen jaarlijkse salvias om uw huis tuin , kies een gebied waar deze zon - liefhebbers zullen veel daglicht krijgen , hoewel ze gedeeltelijke schaduw kan verwerken in de middag . Salvias moeten worden geplant nadat alle gevaar van vorst voorbij is. Ze tarief het best in een goed gedraineerde tuin, die kan worden bereikt door een wijziging van uw grond met compost of turf mos voor het planten . Deadhead oude bloemen om meer bloemen te stimuleren .
Potentieel

Salvia viridis is een self - zaaien planten en zal vaak opnieuw zaad. Als overgelaten aan zijn eigen apparaten , deze jaarlijkse salvia variëteit heeft het potentieel om terug te keren naar uw tuin jaar genade na jaar .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1002101781.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.