Huis Tuin

Huis Tuin

Aanwijzingen voor het planten Goudsbloem Zaden

Verkrijgbaar in een waaier van kleuren en maten, de jaarlijkse goudsbloemen bieden zomer lang bloeit op beide bedden en containers . Plant goudsbloemen in bedden , borders of potten waar je hunkert helder , weinig onderhoud kleur. Goudsbloemen gemakkelijk groeien uit zaad , en het starten van je eigen planten geeft u een grotere keuze van de variëteit dan wat beschikbaar is bij tuincentra is . Timing

goudsbloemen vereisen warme temperaturen en tolereren geen vorst . Start zaden binnen 4-6 weken voor de laatste verwachte lente vorst in uw omgeving , zodat de planten zijn klaar om te bloeien als je ze buiten zetten . Planten buiten nadat alle vorstgevaar is verleden, of u planten kwekerij transplantaties of het zaad direct in het bed .
Soil

Start zaden in steriele potgrond medium dat gemaakt van turf , compost of andere lichtgewicht materialen groeien . In de tuin , planten in goed doorlatende bedden die rijk is aan organische stof zijn . Vermijd zware kleigronden , omdat deze niet zorgen voor een goede drainage .
Plantdiepte

Sow zaden op een diepte tweemaal de breedte , of ongeveer 1 /4 - inch diep. Stel planten in het bed op dezelfde diepte die groeiden op hun zaailing potten . Tussenruimte is afhankelijk van de goudsbloem variëteit . Over het algemeen , ruimte kleine rassen 6-8 centimeter uit elkaar en grotere goudsbloemen 8 tot 12 centimeter uit elkaar .
Water

bodem moet vochtig te allen tijde tijdens de kieming blijven. Water de bodem grondig voor het zaaien . Dek potten met plastic zakken om de bodemvochtigheid behouden in ontkieming of water de potten zodra het grondoppervlak begint te drogen . Vermijd overdreven natte , drassige gronden , omdat deze kunnen leiden tot rot .
Temperatuur

goudsbloemen niet zullen ontkiemen in koude bodems. Handhaaf een warme temperatuur , ongeveer 70 tot 75 V , te allen tijde tijdens de kieming . Met de juiste vochtigheid en warmte , goudsbloem zaden ontkiemen meestal binnen een week .
Licht

goudsbloemen geen licht nodig om te ontkiemen . Zodra gekiemde , bewegen de zaailingen om een ​​full - zon locatie . Plant goudsbloemen buiten in gebieden die een hele dag zon ontvangen , hoewel sommige 's middags schaduw is aanvaardbaar .

Hoe om te groeien Nigella uit zaad

Ook bekend als Love- in-a -Mist , Nigella damascena is een jaarlijkse die gevederde bladeren en overvloedige bloemen in tinten variërend van blauw naar lichtroze of wit produceert . Nigella planten groeien tot ongeveer 24 cm in hoogte . De bloemen zijn prachtig in de tuin of voor het snijden , en ze maken uitstekende gedroogde bloemen . Het interessant vormige zaaddozen worden ook gebruikt in gedr

Meer dan ooit