Huis Tuin

Huis Tuin

De beste jaarlijkse bloemen te planten

Wetenschappelijk gedefinieerd , een jaarlijkse is een plant die de gehele levenscyclus in de loop van een jaar voltooid. Eenjarige planten zal leven voor een jaar , gedurende welke tijd ze zullen ontkiemen , bloeien en sterven . Als een jaarlijks is toegestaan ​​om te zaaien, zal het zijn levenscyclus elk jaar verder door zelf- propagatie . Bronnen zoals " Fine Tuinieren " magazine en de Universiteit van Iowa te bevelen de beste eenjarige planten op basis van factoren zoals het klimaat en het type tuin . Ouderwetse Eenjarigen

Ouderwetse eenjarigen zijn die zijn gebruikt door huistuinlieden generaties . Schrijven in " Fine Tuinieren , " Denise Adams beveelt negen dergelijke planten : kosmos ( Cosmea ) , die sport bloemen in de kleuren paars , voor back grenzen; Jas ( Amaranthus tricolor ) , met witte bloemen en opzichtige gebladerte, voor versiering van Jozef ( al is het niet aanbevolen voor uitzonderlijk vochtige of regenachtige omgevingen ) ; Goudsbloem ( Calendula officinalis ) ; 04:00 ( Mirabilis jalapa ) ; Zinnia ( Zinnia elegans ) ; balsem ( Impatiens balsamina ) ; reseda ( Reseda odorata ) ; heliotroop ( Heliotropium arborescens ) ; en variëteiten van petunia .
Container Eenjarigen

Container eenjarige planten zijn die bloeien wanneer ze groeien in containers , zoals potten en bloembakken . Iowa State University raadt bijna 30 bloeiende eenjarigen voor container groei , en 9 eenjarigen met snijgroen . Onder de bloeiende eenjarigen zijn dwerg Frans goudsbloem ( Tagetes patula ) en bol amarant ( Gomphrena globosa ) . Dwerg Franse goudsbloem bereikt een volwassen hoogte van 6 tot 12 centimeter en is geschikt voor de groei in alle USDA planten winterhardheid zones . Het draagt ​​fel - oranje en gele bloemen . Globe amarant sport klein , distel - vormige bloemen in roze , paars en wit . Onder de aanbevolen eenjarige met snijgroen zijn vossenstaart varen (Asparagus meyeri ) , vinca wijnstok ( Vinca major ) en dropplant ( Helichrysum petiolare ) .
Coleus
< p > Coleus is een geslacht van meerjarige broek geschikt voor groei in USDA zone 11 , of extreem warme omgevingen . Schrijven in " Fine Tuinieren , " Ray Rogers beweert dat planten van dit geslacht zal groeien als eenjarige in alle andere USDA zones , zoals koude winterweer zal ze sterven . Onder de soorten van siernetel aanbevolen voor de jaarlijkse groei in koude en gematigde klimaten zijn Lancelot Velvet Mocha Coleus ( Solenostemon Scutellarioides ' UF06 -4- 18' ) , een kleine boom met wijn - rode bladeren , en " Freckles " Coleus . " Freckles ' is een cultivar van standaard Coleus ( Solenostemon Scutellarioides ) met gevlekte oranje en lime - groen gebladerte . Andere Coleus cultivars omvatten Flamingo , Smallwood 's oprit en Inky Fingers . Een cultivar is een plant speciaal ontwikkeld voor werken in de tuin .
Eenjarigen voor de DC Area

De regering van Fairfax County , Virginia, heeft een lijst 3 - pagina van eenjarige aanbevolen voor groei in de Washington , DC , gebied . Bloed bloem ( Asclepias curassavica ) is een jaarlijks met brandweerauto - rood en kanarie - gele bloemen . Het is aangeraden om vlinders aan te trekken naar de tuin . Tuinders buiten Tennessee , moet echter op zijn hoede voor het planten in de buurt van natuurgebieden , want de plant is niet inheems om overal buiten Tennessee en kan de lokale ecologische evenwicht verstoren als het zich verspreidt . Helianthus annus is een verscheidenheid van zonnebloem die jaarlijks groeit en zal nemen om de tuinen in het DC gebied . Andere eenjarige aanbevolen door Fairfax omvatten ridderspoor ( Consolida ajacis ) , robijn snijbiet ( Beta vulgaris ) en tropische salvia ( Salvia coccinea ) .

Growing Tips voor Bacopa

Bacopa monnieri is een soort vaste plant met kleine witte of kleurrijke bloemen die kunnen worden gekweekt in een tuin of in potten buiten . Het wordt gebruikt als een kruid in veel Aziatische culturen , en kunnen vaak worden gevonden in het wild groeien in wetlands of andere zeer vochtige locaties. Volle zon De Bacopa plant vraagt ​​zon , zodat de site gekozen voor de Bacopa plant is zeer belan

Meer dan ooit