Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Eenjarigen >> Content

Hoeveel Zon Heeft Petunia Vereisen

De juiste hoeveelheid licht is essentieel voor petunia weelderige , gezonde bladeren en voldoende bloemen te produceren . Gebrek aan zonlicht leidt tot zwakke planten die meer vatbaar voor ziekten . Zonder zonlicht , petunia ook bloem slecht met weinig bloesems door de anders productieve zomermaanden. Zaailingen

Petunia zaden nodig hebben zonlicht nodig om te ontkiemen . Zaai de zaden op de grond oppervlak en leg ze in een gebied dat helder licht krijgt om ervoor te zorgen dat ze ontkiemen . Beide - zaad geteeld en gekocht zaailingen moet worden geleverd met veel licht tot u klaar bent om ze buiten te transplanteren zijn . Stel de petunia in een zonnig raam waar zij ontvangen ten minste zes uur direct licht per dag. Als u niet beschikt over een geschikt venster , gebruik TL verlichting groeien om voldoende licht te geven voor de petunia om gezonde , compacte groei produceren .
Volle zon Bedden

Plant petunia in bedden die volledig mogelijk zonlicht wanneer ontvangen. Petunia bloem beste en produceren van de meest compacte groei met de volgende zes tot acht dagelijkse zonuren . Vóór transplanteren petunia om een ​​full - zonnebank, harden ze af , zodat ze niet lijden blad brandwonden door het felle licht . Plaats ingegoten petunia in een buitenruimte beschermd tegen direct zonlicht . Geleidelijk verplaats ze rechtstreeks in de zon in de loop van zeven dagen voordat ze uiteindelijk hun planten in de tuin bed .
Halfschaduw Bedden

Hoewel niet de voorkeur , petunia kunnen groeien in gedeeltelijke - ligbedden. Wanneer dit nodig is , kies dan een bed dat volledig ochtendzon en gevlekt zonlicht of felle schaduw in de latere namiddag ontvangt . Petunia kan niet bloeien als goed wanneer geplant in gedeeltelijke zonlicht, en de planten kunnen langbenige en zwak kijken geworden . Snoei de planten met maximaal de helft van hun hoogte van halverwege het seizoen als ze zijn uitgeput en spichtig . Knijpen helpt een nieuwe roes van de groei stimuleren en maakt de planten voller lijken .
Container Zorgen

Container - geplant petunia ook het beste doen in de volle zon , of u nu een plantenbak of hanging basket . De hoge hoeveelheid licht zorgt ervoor dat de bodem op te warmen en drogen sneller in de container . Water per dag om te voorkomen dat de bodem uitdroogt te veel. Indien mogelijk , zet de containers in een gebied waar de petunia ontvangt de volle zon , maar de basis van de houder schaduw ontvangt . Bijvoorbeeld , is een half vat van petunia's zitten achter een lage struik gearceerd op de container niveau, maar zonlicht kan de petunia geplant in de top ongehinderd te bereiken .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1002101541.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.