Huis Tuin

Huis Tuin

Eenjarige planten voor Home

Er zijn een groot aantal eenjarige planten uit te kiezen bij de planning van een bloem tuin rondom het huis. Selecteren van planten geschikt zijn voor het gebied weer te verminderen die lijst , zo zal het selecteren van planten waarvan het zonlicht en de bodem eisen overeenkomen met die van uw omgeving. Het kan dan verder worden verminderd met het bedrag van direct zonlicht in de tuin . Bodemverbeteraars helpen , maar het is beter om planten geschikt om de bodem in zijn natuurlijke vorm vinden . Volledige schaduw

Shady tuinen krijgen weinig of geen direct zonlicht op alle. Dit is gebruikelijk voor stichting aanplant langs de noordkant van een huis . Impatiens ( Impatiens walleriana ) de voorkeur aan een schaduwrijke tuin met organisch rijke grond die gelijkmatig vochtig blijft . Ze zijn technisch vaste planten , maar zijn slechts winterhard in uiterste zuiden USDA winterhardheid zones : . 10 en 11 Ze worden gekweekt als eenjarige in de rest van de Verenigde Staten . Er zijn cultivars beschikbaar die groeien tot slechts 6 centimeter lang en een aantal die een hoogte van 2 meter te bereiken . Ze bloeien al - zomer produceert bloemen die variëren in grootte van 1 tot 2 1/4-inches in diameter , afhankelijk van de cultivar .
Halfschaduw

Een paar uur van direct zonlicht per dag wordt beschouwd als halfschaduw . In stichting aanplant normaal dit gebeurt aan de oost -en westzijde van het huis , waar planten krijgen direct zonlicht alleen in de ochtend of avond. Coleus ( Solenostemon Scutellarioides ) de voorkeur aan een gedeeltelijke schaduw tuin met organisch rijke , losse grond die gelijkmatig vochtig blijft . Ze zijn technisch vaste planten , maar , zoals impatiens , zijn slechts winterhard in de zones 10 en 11 . Ze worden vaak gekweekt als eenjarige voor hun kleurrijke bladeren in de rest van het land . Deze planten zijn verkrijgbaar in maten variërend van 6 inch tot 36 centimeter lang .
Volle zon

Zes tot acht uur direct zonlicht per dag kwalificeert als vol - blootstelling aan de zon . Amaranthus is een eenjarige plant die goed gedijt in de volle zon gedurende het grootste deel van het land, maar moet worden voorzien 's middags schaduw in warme zuidelijke tuinen . Joseph's Coat ( Amaranthus tricolor ) wordt geteeld voor zijn kleurrijke blad. Liefde-leugen - bloeding ( Amaranthus caudatus ) , ook bekend als kwast bloem , produceert ongewone 12 -inch - lange pluimen van kleine rode bloemen die rode kwasten lijken. Beide soorten groeien tot een hoogte van 2 tot 4 meter hoog in de gemiddelde grond die goed afvoert .
Xeriscaping

Xeriscaping is de praktijk van het modelleren met waterbesparing in het achterhoofd. Annuals die nuttig xeriscape zijn zijn die welke droogtetolerante en vereisen minimale water dan is natuurlijk voorzien . Dergelijke droogte - tolerant eenjarige zijn een goede keuze in droge, hete locaties. Indiase deken ( Gaillardia pulchella ) is een jaarlijkse dat is een soort van wilde bloemen . Deze plant groeit van nature in zonnige plaatsen met voedselarme droge zandgrond gedurende een groot deel van het oosten en zuiden van de Verenigde Staten en in Mexico . Het groeit tot een hoogte van 1 tot 2 meter , produceren ofwel vaste of tweekleurige kastanjebruin , oranje , rode of gele bloemen gedurende de zomer . Er is ook een vaste vorm van deze plant vaak verkocht door commerciële kwekers . Controleer de plant etiket vóór de aankoop van het te bevestigen dat het een jaarlijks .

Portulaca Informatie

Portulaca planten zijn ook bekend als postelein of mos rozen . Sommige van de 50 tot 100 soorten in de genus Portulaca eetbaar , zoals gemeenschappelijke postelein ( Portulaca oleracea ) . Anderen, zoals de mos steeg ( P. grandiflora ) , worden gekweekt voor hun grote , kleurrijke bloemen en snelle groei . Op veel plaatsen hebben portulacas een invasieve plant geworden . Beschrijving Portulaca p

Meer dan ooit