Huis Tuin

Huis Tuin

Koriander is een overblijvend kruid

? Koriander is het lommerrijke , bovenste gedeelte van de plant bekend als Coriandrum sativum . De Coriandrum sativum plant produceert ook een bekende kruiden, koriander , van de zaad . Omdat de plant wordt geoogst voor zowel het kruid of specerij , wordt afwisselend aangeduid als ofwel koriander of koriander planten binnen tuinbouw literatuur . Gedroogde koriander en rauw of gekookt koriander worden meestal gebruikt om de smaak van het koken . Koriander is een jaarlijkse kruid . Net als alle eenjarigen , het zijn levenscyclus voltooit en sterft binnen een groeiseizoen . Eenjarigen Versus Vaste planten

Jaarlijkse kruiden , zoals koriander , basilicum en dille , alleen wonen een jaar. Overblijvende kruiden , waaronder munt, rozemarijn en tijm , leven meestal tussen de 3 tot 5 jaar . Beide soorten kruiden worden vaak geteeld in de grond , hoewel de jaarlijkse kruiden zijn iets meer kans te worden gevonden groeien in container potten . Eenjarigen zijn meestal vermeerderd door zaad. Vaste planten beginnen vaak leven als snijden.
Plant Met

Per definitie is een kruid is alle planten geheel of gedeeltelijk gebruikt als ingrediënt voor medicijnen , geur of verbeteren koken smaak. De gehele koriander plant wordt beschouwd als eetbaar. De smaak van de bladeren en stengels doet denken aan citrus - infuus peterselie . Het wordt gebruikt om de smaak soepen , stoofschotels en sauzen . Koriander , met zijn pittige citrus ondertoon , wordt gebruikt om de smaak sauzen , gebak, dranken of vlees . Het wordt ook gebruikt als potpourri geur . Medicinaal , delen van de koriander plant worden gedacht aan problemen met de spijsvertering , zoals winderigheid en diarree helpen.
Groeiomstandigheden

Koriander planten groeien in de volle zon te halfschaduw . Zij geven de voorkeur lichte zand-en leemgronden medium met een pH tussen 6,5 en 7,5 . Goede bodem drainage is een essentieel onderdeel van - kruid groeit succes. Alle kruiden vereisen goed gedraineerde grond . Koriander kan binnenshuis worden gekweekt of buiten, in een container of in de grond geplant . Koriander groeit goed onder die lichten. Voor het beste resultaat , gebruik high-output tl , High Intensity Discharge of compacte fluorescentielampen die lichten.
Life Cycle

Koriander wordt best gezaaid in het vroege voorjaar na een definitieve vorst in het voorjaar . Koriander planten produceren kleine clusters van wit, paars - getinte , bloemen tijdens de maanden juni tot en met juli . De bloemen groene zaden die bruin en aromatisch wanneer de bloei ontwikkelen vormen. Wacht tot planten zijn 4-6 centimeter lang voor de oogst elke koriander . Spaarzaam bladeren verzamelen als dat nodig is . Oogst zaden als ze rijp zijn , in augustus of september .

Where Is Okra Gekweekt in de VS

? Okra ( Abelmoschus esculentus ) heeft een lange zuidelijke reputatie. Deze warme - seizoen groente werd geïntroduceerd in de VS in het midden van de jaren 1600 uit Afrika , waarschijnlijk in de jaren van slavenhandel . Okra is vaak een primaire ingrediënt in gumbo , en je kunt bakken , stoven , augurk, stoom of kook het . Het moet een warme omgeving naar beste groeien , dus het is een gemeenscha

Meer dan ooit