Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Eenjarigen >> Content

Groeiende behoeften voor Viooltjes

Viooltjes zijn een veel geziene beddengoed plant die kleur geeft in het landschap tijdens de koudere maanden waarin weinig anders bloeit . In feite , viooltjes zijn bestand tegen temperaturen zo laag als 2 graden Fahrenheit . Viooltjes zijn laagblijvende beplanting alleen het bereiken van 6-9 centimeter lang , maar ze tak gemakkelijk en bloeien uitbundig in bijna elke bloem denkbare kleur afhankelijk van het ras . De bloemen kunnen een effen kleur , tweekleurige zijn of een donker centrum , bekend als een gezicht . De bladeren zijn hartvormig en donkergroen . Wat je nodig hebt
Schop
Schoffel Heb Rake
Soil testresultaten
Aanbevolen bodem wijziging
water oplosbare meststof met verhouding 15-3-20
Laat meer zien instructies
1

een locatie in het landschap om viooltjes in volle zon deel te planten . Volle zon is de blootstelling aan minstens zes uur direct zonlicht per dag en een deel zon is blootgesteld aan ten minste vier uur . Morning blootstelling aan de zon is beter dan 's middags blootstelling aan de zon , omdat het verwarmt de planten sneller tijdens koud weer . Kies een goed gedraineerde plaats, zoals viooltjes rotten indien geplant in de koude natte grond . Kopen van 2

Neem een ​​bodem test om uit te vinden de pH van de bodem . Viooltjes groeien het beste wanneer de pH van de bodem is 5,6-6,0 en te groeien onvolgroeide of gele bladeren als de pH-waarde is ingevuld. Neem contact op met uw lokale county landbouwvoorlichting kantoor voor hulp bij een bodemonderzoek .

Verwijder
3 alle concurrerende vegetatie van de planten gebied . Voorzien van een 4 - tot 6 -inch laag compost , samen met de aanbevolen bodemverbeteraars uit de bodem te testen, in de top 6 cm van de bodem met behulp van een schop en een schoffel . Hark het gebied glad .
4

Aankoop viooltje planten wanneer ze aankomen bij uw plaatselijke kwekerij . De plaatselijke kwekerij wordt de juiste variëteit aan viooltje planten te verkopen voor uw gebied aan de tijd van het jaar wanneer u het nodig om ze te planten . Het aantal viooltje planten nodig afhankelijk van de grootte van de planten gebied . Plant viooltjes groeien in zes of acht packs 6 centimeter uit elkaar en plant grotere exemplaren in 4 - inch potten , 8 centimeter uit elkaar . Kijk voor een gezonde , stevige planten met geen enkel teken van stress of ziekte.

Plant
5 de viooltjes in een dambord mode te beginnen vanaf de achterkant van het bloembed . Plant ze op dezelfde diepte als ze worden geplant in hun aanplant container .
6

Spreid een 2 -inch laag mulch rond het viooltje planten om vocht te behouden en houden de bodem koel . Viooltjes groeien het beste wanneer de grondtemperatuur is 65 graden Fahrenheit en koeler .
7

Water viooltjes zo vaak als nodig is om te voorkomen dat ze worden benadrukt door gebrek aan water . Altijd water viooltjes door het plaatsen van het water rond de planten zodat de bladeren , bloemen en het hart van de plant niet nat worden. Sta niet toe dat de grond rond de viooltjes te drassige blijven echter .
8

Bemesten viooltjes met een lage - fosfor in water oplosbare meststof met een meststof verhouding van 15-3-20 of iets dergelijks. Het middelste getal dat fosfor vertegenwoordigt , moet aanzienlijk lager dan de andere twee getallen die stikstof en kalium vertegenwoordigen . Bemesten volgens de aanwijzingen op de meststof label.
9

Knijp de oude viooltje bloeit de plant te dwingen om meer bloemen te maken en hebben een bushier groeiwijze .
< br >

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1002101384.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.