Huis Tuin

Huis Tuin

Beschrijving van de Zinnia Elegans

afkomstig uit Mexico , zinnias ( Zinnia elegans ) Zing toevoegen aan hete midzomer tuinen met hun heldere bloemen . In hun wilde vorm , zinnias zijn iele planten met kleine daisy -achtige bloemen , maar plantsmen hebben gewerkt voor meer dan een eeuw om dit bescheiden wilde bloemen te zetten in een show-stoppen tuin brandpunt. Zinnia's zijn gemakkelijk te kweken uit zaad en zijn ook verkrijgbaar in tuincentra in het late voorjaar . Grootte

Zinnia's zijn eenjarige planten die groeien 6-36 centimeter lang , afhankelijk van de cultivar . De kleinere soorten , bestemd voor randen en containers , zijn zo breed als zij hoog. De lange types , meer geschikt voor gebruik in gemengde borders of snijbloemen , slechts 1/2 tot 2/3 zo breed als zij hoog. Zoals je zou verwachten , de kleinere planten hebben kleine bloemen , meestal 1-2 cm breed , terwijl de hoge soorten hebben grotere bloemen , maar liefst 4 of 5 centimeter over . Controleer de plant etiket zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de variant die u koopt geschikt is voor uw tuin .
Bloemen

Afhankelijk van de cultivar , zinnias hebben een-, twee-of semi - dubbele bloemen in zowel effen kleuren of bi- kleuren. Alle types hebben een heldere gele meeldraden in het midden van de bloem. Natuurlijke bloem vorm Z. elegans ' is een platte madeliefje , maar het is gehybridiseerd tot het punt dat er veel verschillende bloemvormen zijn beschikbaar . Cactus - bloemige Zinnia's hebben bloemblaadjes die draaien en roll en draai zo onder de bloemen lijken op cactus bloemen. Dahlia - bloemige soorten zijn precies wat ze klinken als : grote en platte bloemen die dahlia's lijken. Bijenkorven tweepersoonskamers , met platte bloemblaadjes die stapelen op de top van elkaar, zodat ze eruit zien als een ouderwetse , piramidale bijenkorf . Er zijn ook soorten knop en cultivars die nog steeds de oorspronkelijke daisy vorm . Zinnia's hebben bloemen in alle kleuren , behalve waar blauw , zwart en bruin . Een van de mooiste eigenschappen van Zinnia is dat ze vlinders en kolibries te trekken in de tuin.
Culturele behoeften

Zinnia nodig volle zon en een goede luchtcirculatie voor een goede groei . Ruimte klein , randen -size rassen 6-12 centimeter uit elkaar , en grotere , middle-of -the - grens types 1-2 meter uit elkaar . Het planten van zinnia te dicht bij elkaar bevordert echte meeldauw in de late zomer , hun belangrijkste ziekte probleem . Water hen regelmatig , maar niet zo vroeg op de dag, zodat het blad kan snel droog , die ook helpt bij het ​​voorkomen van schimmel . Feed zinnia regelmatig gedurende het groeiseizoen met een bloeiende plant meststof . Deadhead uitgebloeide bloemen en deze mooie planten zal blijven bloeien tot in de late herfst.
Cultivars

Voor kleine zinnias, kijk voor de Overvloed -serie , een 1 meter kruising tussen Z. elegans en Z. angustifolia , die zeer schimmel - resistent . De Thumbelina serie maken goede rand planten , groeide slechts 6 centimeter lang . Hogere soorten te overwegen zijn de 2 -meter Envy Dubbel, met geel- groen , verdubbelde bloemen , en de Peppermint Stick mix, die grote , dubbele bloemen gevlekt met rood en roze.
Heeft

Hoe om te groeien Cape Kruisbessen

Cape kruisbes ( Goudbes L. ) wordt voornamelijk geteeld voor zijn kleine , geel - oranje bessen gebruikt om zoet, scherp , jam en gelei en desserts, zoals pudding , sauzen en taarten maken . Cape kruisbessen worden vooral gewaardeerd in Zuid-Amerika , waar de gekookte bessen zijn gezoet met honing . De plant heeft ook sierwaarde , als papierachtige , lantaarn - vormige kaf omvatten de bessen . Een

Meer dan ooit