Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Eenjarigen >> Content

Mijn Zinnia niet zullen ontkiemen

Zinnia's zijn populaire tuinplanten die gemakkelijk te kweken zijn . Ze produceren een overvloed van helder gekleurde bloemen over een lange periode . Zinnia's worden meestal geproduceerd uit zaad elk jaar en onder de juiste omstandigheden , moet gemakkelijk ontkiemen binnen 1-2 weken . Problemen met Zinnia kieming kan meestal met succes worden gecorrigeerd . Temperatuur

Zinnia zaden hebben warmte nodig om te ontkiemen ; een temperatuur van ongeveer 75 graden Celsius is optimaal . Als u hebt gezaaid in de grond buiten , kan de kieming worden uitgesteld tot het weer warmer wordt . Zaaien niet Zinnia zaden buiten totdat alle gevaar van vorst voorbij is . Als zaad is geplant in potten binnenshuis in goede kwaliteit potgrond , kunt u versnellen kieming door het leggen van polyethyleen over de pot (verwijder dit zo spoedig zaailingen zichtbaar zijn ) . Als alternatief , plaats de pot op een warme vensterbank , of op een warme ondergrond, zoals een radiator plank .
Water

Het proces van kieming begint wanneer een zaad absorbeert water van zijn omgeving . Dus als een zaad onvoldoende water , zal het ontkiemen . Houd de potgrond medium vochtig te allen tijde met regelmatig water . Vermijd echter teveel water , als de zaden kunnen rotten en niet ontkiemen . Ook overbewatering ontneemt de zaden van zuurstof , een andere essentiële voorwaarde voor kieming. Streef ernaar de potgrond medium net vochtig te houden en ervoor te zorgen dat de Zinnia zaden niet te diep begraven zijn.
Seed Leefbaarheid

Oud zaad of zaad opgeslagen in ongunstige omstandigheden , kan niet ontkiemen , zelfs wanneer de tuinman biedt alle essentiële eisen . Zinnia zaden kunnen overleven tussen de drie en zes jaar als ze worden opgeslagen in een koele , donkere plaats . Controleer levensvatbaarheid zaad met behulp van een eenvoudige test : zet een aantal Zinnia zaden op een vochtige papieren handdoek , leg ze in een plastic zak en bewaar deze op een warme plaats . Bewaar het papier vochtig en , als er geen tekenen van groei plaatsvinden binnen een week , begin dan opnieuw met een verse partij zaad.
Groeiende Zinnia

Zinnia's zijn veelzijdige planten, gelijkelijk thuis in bloemenborders en in containers. Ze gedijen in goed doorlatende , vruchtbare grond in een zonnige ligging . Zinnia's trekken vlinders in de tuin en maken goede snijbloemen voor het huis ; regelmatig snijden zal de bloei te verlengen . Laat enkele bloemhoofdjes om zaad te produceren op het einde van het seizoen , zodat u uw eigen zaad kan verzamelen en zaaien opnieuw het volgende jaar.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1002101249.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.