Huis Tuin

Huis Tuin

Engels Marigold Planten

De Engels goudsbloem is een jaarlijkse bloeiende plant die oplicht de tuin in de zomer en vroege herfst met zijn levendige bloemen die komen in de kleuren oranje , crème en geel. In aanvulling op het gebruik ervan in het landschap , het Engels goudsbloem is eetbaar en gegroeid als een culinaire en geneeskrachtige kruiden . Beschrijving

Engels goudsbloem ( Calendula officinalis ) is afkomstig uit het gebied van Zuid-Europa die omringt de Middellandse Zee . De plant groeit 1-2 meter hoog en breed , en heeft heldergroen , 4 -inch - lange , aromatische bladeren . Engels goudsbloem bloemen zijn 2 tot 3 centimeter in diameter en zijn er in enkele en dubbele vormen . De bloemen 's morgens open en dicht ' s nachts.
Rassen

Veel Engels goudsbloem variëteiten bestaan. Indiase prins heeft donker oranje bloemen met een bordeaux centrum , terwijl de dwerg variëteit Bon Bon Orange heeft oranje - gele bloemen en groeit slechts 1 voet hoog. Andere op grote schaal beschikbare dwerg stammen behoren Dwerg Gem en Fiesta . Kablouna is groter, opgroeien tot 2 meter met heldere gele bloemen en donker oranje centra .
Gebruikt

Met hun heldere , opvallende bloemen , Engels goudsbloemen een effectieve aanvulling op informele landschappen zoals cottage - stijl tuinen . Ze groeien goed in bedden, borders en containers , en ze zijn langdurige snijbloemen .

Engels goudsbloem serveren een breed scala van medicinale en culinaire doeleinden . Essentiële oliën afkomstig van de bloemen zijn een ingrediënt in crèmes en lotions ontworpen om schrale huid en pijnlijke spieren te kalmeren . Zalven gemaakt van de plant hebben bewezen de genezing van wonden en brandwonden snelheid . De lichte bloemen worden ook gebruikt als een substituut voor saffraan kleur voedsel zoals soep en rijst .
Groeiende Eisen

Engels goudsbloemen vereisen een full - zon - to- gedeeltelijke - schaduw locatie en goed doorlatende grond . Water als de bovenste centimeter van de grond is opgedroogd , en voeden de planten met een hoog kalium meststof op maandelijkse basis gedurende het groeiseizoen . Deadheading Engels goudsbloemen wanneer bloeit vervagen houdt planten in bloei en voorkomt dat ze gaat zaad en afsterven .
Ziekten en plagen

Calendula het slachtoffer wordt van verschillende plagen, waaronder bladluizen , trips en witte vlieg . Beheersen deze indringers door het sproeien van de planten met een sterke stroom van water of het toepassen van de juiste bestrijdingsmiddelen .

Ziekten bij Engels goudsbloemen omvatten schimmelinfecties, zoals echte meeldauw , Calendula smut , die bruine vlekken veroorzaakt , en Alternaria bladvlekkenziekte , wat leidt tot paars laesies . Solliciteer fungiciden om deze voorwaarden te controleren en te voorkomen dat de verspreiding door het houden van de bloem bed vrij van gevallen bladeren en bloemen . Aster geel is een ernstige ziekte die wordt gekenmerkt door plantaardige dwerggroei , geel - groene bladeren en bloemen en planten dood . Onmiddellijk verwijderen en afvoeren van het Engels goudsbloemen die besmet zijn met deze aandoening , omdat er geen genezing en de ziekte verspreidt zich snel .

Jaarlijkse Bloemen voor Containers in Colorado

Colorado heeft een mix van verhogingen , met Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones variërend van 3 tot 7 bis. Het selecteren van de jaarlijkse bloemen voor uw locatie is volledig afhankelijk van de vraag of je hoog in de bergen wonen , op de vlaktes of ergens daar tussenin . Je moet ook teeltomstandigheden zoals licht niveaus , pot grootte en vorm , en persoonlijke voork

Meer dan ooit