Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te goudsbloemen groeien in een bloempot

Goudsbloemen fleuren het landschap met een gloed van kleur vanaf de late lente tot de vorst . Deze veelzijdige eenjarige variëren in kleur van lichtgeel tot briljante tinten van rood en oranje . Grootte varieert van dwerg 6 -inch rassen tot torenhoge 3 - tot 4 - voet planten , met vele maten tussen. Groeien ze in bloempotten kunt u heldere kleur toe te voegen in een zonnige locatie met gemak. Wat je nodig hebt
Bloempot
Veenmos
Potgrond
Perliet
plasticfolie
Toon meer instructies
1

Kies de juiste grootte goudsbloem voor uw container tuin . Dwergvariëteiten creëren een heuvel van heldere kleur 6-12 cm hoog en zijn geschikt voor een 12 -inch pot . Hogere soorten vereisen een grotere pot om hun lengte te compenseren. Normaal gesproken moet de hoogte van de pot een derde van de hoogte van de plant op de vervaldag zijn. Kopen van 2

Vul de pot tot op 1 centimeter van de rand met een mengsel van gelijke delen veenmos , oppotten bodem en perliet . Dit maakt een lichtgewicht potgrond media geschikt voor plantenpotten . Tuin leem of potgrond is te dicht en compacts gemakkelijk met gieter .
3

Plant twee goudsbloem zaden in de pot tot een diepte van 1/4 inch , afstand enkele centimeters van elkaar . Bedek de zaden met grond en stevig het zachtjes met je handen . Dit stelt het zaad en verwijdert luchtzakken rond het zaad.
4

water tot het water vrij door de bodem van de pot aan de potgrond media bevochtigen . Dek de pot met duidelijke plastic omslag te houden in vocht en warmte .
5

Plaats de pot in een gebied dat helder , indirect licht ontvangt totdat de zaailingen ontstaan. Kiemkracht is afhankelijk van de bodemtemperatuur en cultivar , maar goudsbloemen meestal ontkiemen binnen een paar dagen tot een week .
6

Verwijder de plastic verpakking van de pot eenmaal zaailingen ontstaan. Geleidelijk de pot aan direct zonlicht . Hoewel goudsbloemen zijn zon- liefhebbende planten , moeten jonge zaailingen aan te passen aan het zonlicht .
7

Verplaats de goudsbloemen buiten naar een zonnige locatie , zodra de kans op vorst voorbij is in uw omgeving. Water of twee keer per week of wanneer de bodem uitdroogt 1 cm onder het oppervlak . De hoeveelheid water is afhankelijk van de groei van het goudsbloemen , weersomstandigheden en de grootte van de pot . Tijdens hete droge periodes , moet je goudsbloemen dagelijks worden bewaterd .

Florida Zonnebloemen die bloeien in mei

Met hun grote heldere bloemen , zonnebloemen ( . Helanthus spp ) fleuren elke tuin . Zoals hun naam al aangeeft , zonnebloemen draaien naar de zon als het reizen door de lucht . Zonnebloemen vereisen doorgaans volle zon en gedijen in warme temperaturen . Dit maakt ze een goede match voor Florida United States Department of Agriculture groeiende zones 8 tot en met 11 . Vaste plant zonnebloemen bloe

Meer dan ooit