Huis Tuin

Huis Tuin

Stappen How to Zinnias Grow

Zinnias zijn jaarlijkse bloemen die gemakkelijk te kweken en komen in een breed scala van kleuren en bloemvormen zijn . Afhankelijk van de soort , zinnias variëren in hoogte van slechts 8 centimeter tot meer dan 4 meter . De bloem vormen zijn dahlia - vormige , cactus - vormig, enkele, dubbele en semi-double . De bloemen zijn er in enkele en dubbele kleuren in bijna elke kleur van de regenboog , met inbegrip van rood , oranje , geel , wit , groen en paars . Een jaarlijkse bloemencorso is er een die groeit , zet zaad en sterft in een groeiseizoen . Bereid de bodem

Zinnia's groeien het best in goed doorlatende , vochtige grond die rijk is aan organisch materiaal . Cultiveren van de bodem tot een diepte van 12 centimeter en wijzigt deze met compost of ander organisch materiaal . Zand of turf toe te voegen aan de bodem dat wordt samengeperst , zoals zware klei . Veenmos absorbeert geen water en als het droog is , dus zorg ervoor dat het veenmos is vochtig voordat u deze aan de bodem.
Plant the Zinnia

Plant de zaden of transplantatie jonge planten in een gebied dat de volle zon ontvangt zodra de grond temperatuur bereikt 70 graden Fahrenheit en alle gevaar van vorst voorbij is. Een bodem thermometer in de grond zetten en er vertrokken vijf minuten is de beste manier om te weten wat de bodemtemperatuur is . De meeste soorten van Zinnia zaden ontstaan ​​binnen zeven dagen worden geplant .
Water en bemesten

Houd de grond vochtig , vooral vlak na het uitplanten jonge planten of zaaien zaden . Water minstens een keer per week op de begane grond in de vroege ochtend , omdat zinnia zijn gevoelig voor meeldauw . Bemesten zinnias op een regelmatige basis om grotere bloei te stimuleren . Volg de aanwijzingen op het etiket op de meststof van uw keuze met betrekking tot hoe veel te gebruiken en hoe vaak deze toe te passen .
Stake Taller Rassen

De hogere soorten van Zinnia vereisen vaak uitzetten om ze rechtop te houden , vooral als je in een gebied gevoelig voor harde wind leven. Plaats een belang aan de basis van elke individuele plant wanneer het jong , dus je kunt de steel trainen op de steun als de plant groeit , of gebruik meerdere palen en touw om het spel een stelletje zinnia als een groep . Het aantal planten dat je groeit en hoe dicht bij elkaar ze groeien is de bepalende factor om te beslissen welke staking methode het beste is .
Deadheading en Seed Saving
< p > Deadhead de uitgebloeide bloemen te zinnia aanmoedigen blijven bloeien het hele seizoen lang . Deadheading is de term die tuinders gebruiken voor het afsnijden van de uitgebloeide bloemhoofdjes . Aan het einde van het groeiseizoen , moet u een aantal van de vervaagde bloemen op de planten te verlaten . Zodra de bloem hoofd en de stam wordt bruin , verwijder het zaad koppen . Breek het zaad koppen open voor het Zinnia zaden binnen onthullen. Leg deze in een enkele laag te drogen voor twee weken , dan zet ze in een gesloten container tot het volgende voorjaar te planten .

Hoe om te groeien Haagwinde op een Balkon

De morgen beroemdheid ontleent zijn naam aan de gewoonte van de bloei vroeg in de ochtend om de eerste stralen van de zon te vangen . Deze opvallende bloemen de trompetvormige bloemen openen in de ochtend licht , maar verschrompelen en dichtbij middag. Gelukkig zijn wijngaarden bedekt met massas van knoppen die de procedure dag te openen , het houden van uw hekwerk tot leven met heldere kleur voor

Meer dan ooit