Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Eenjarigen >> Content

Doe Afrikaanse Madeliefjes Zoals Shade

? Afrikaanse madeliefjes , ook bekend door hun botanische naam , Dimorphotheca aurantiaca Asteraceae , zijn jaarlijkse wilde bloemen met daisy-achtige bloemen . De bloemen bloeien in levendige kleuren zoals geel , oranje en helder , briljant wit . De plant heeft een spreiding gewoonte die zich leent voor massale aanplant in grote bloemperken . Afrikaanse madeliefjes groeien het best in de volle zon. Verschijning

Afrikaanse madeliefjes groeien 12 tot 18 centimeter lang met een spreiding gewoonte dat een mat van kleur in een bloembed of border te beginnen in april en voortdurende ver in augustus creëert . Hun donkere centra contrasteren met hun felgekleurde bloemblaadjes. De bladeren van de Afrikaanse daisy zijn plat , lang en smal , lichtgroen met gladde randen . In een wilde bed , tuiniers vaak laat de plant te ontwikkelen zaadhoofden dat de winter voorbij en ontkiemen tot zaailingen in de daaropvolgende jaren te vormen.
Light Eisen

Net als veel eenjarigen , Afrikaanse
madeliefjes liever de volle zon. Zij kunnen gedeeltelijke schaduw in de ochtend of laat in de middag tolereren , maar ze gedijen als ze ongefilterd zon voor ten minste zes tot acht uur per dag . Hun bloemen sluiten 's nachts , in diepe schaduw of op bewolkte dagen . Zelfs als een tuinman een plant die groeit in de halfschaduw tot bloei te produceren kan coax , zullen de bloemen sluiten wanneer de zon passeert - een andere reden om de madeliefjes in de volle zon groeien
Cultuur < . br >

Tuinders kunnen zaaien voor Afrikaanse madeliefjes in het vroege voorjaar . Zaden ontkiemen op een diepte van 1/16 inch na 10 tot 30 dagen zolang bodem temperaturen bereiken 60 tot 70 graden Fahrenheit . Zaden niet zullen ontkiemen in koeler weer , maar ze blijven levensvatbaar , terwijl ze slapend . Omdat madeliefjes zijn droogte - tolerant en gemakkelijk te kweken , tuinders plant ze vaak in bloemenweiden of als bodembedekker .
Overwegingen

Afrikaanse madeliefjes zijn weinig onderhoud en gemakkelijk groeien , maar ze hebben verschillende nadelen . Eenmaal gevestigd , kan de madeliefjes invasief worden en concurreren met inheemse soorten , zodat tuinders de planten gesnoeid moet houden of getrokken om te voorkomen dat verstikking uit andere gewenste exemplaren. De madeliefjes doen het goed in de tuin , maar ze zijn minder succesvol als snijbloem , omdat de bloemen sluiten wanneer ze niet in de volle zon.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-annuals/1002021176.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.