Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe lang duurt het voor een Giant Imperial Mix om te ontkiemen

? Giant Imperial Mix ridderspoor ( Consolida ambigua " Giant Imperial Mix" ) verleidt veel tuinders met zijn statige , 4 - voet-lange bloemstelen , die zijn bekleed met dubbele bloemen in tinten blauw , roze , wit en paars . Het is een eenjarige soort en moet worden gestart uit zaad per jaar , maar de timing en de wijze van kieming is sterk afhankelijk van het plaatselijke klimaat en groeiomstandigheden . Zaad Voorbereiding

Giant Imperial Mix ridderspoor zaden vereisen voorbehandeling om hun snelheid en kiemsnelheid verbeteren . Week de zaden in water op kamertemperatuur gedurende ongeveer 12 uur, daarna uitlekken gedurende 10 minuten op een vel keukenpapier. Gezonde zaden zullen zinken in water, dus moet u alle zaden die naar de oppervlakte drijven . Leg de zaden in een plastic boterhamzakje gevuld met vochtig veenmos en plaats deze in de koelkast voor een maand , herbevochtigbare het veenmos vaak dus het nooit helemaal uitdroogt.
Indoor vs Outdoor Kiemkracht < br >

In koudere klimaten met strenge winters , Giant Imperial Mix ridderspoor zaden worden gezaaid binnen zes tot acht weken voor het afgelopen voorjaar vorst , zodat ze een voorsprong hebben voor het planten tijd . Ze kunnen ook rechtstreeks buiten worden ontkiemd , maar pas nadat alle gevaar van vorst voorbij is en de grond is opgewarmd tot 55 graden Fahrenheit . In warmere klimaten met milde winters , kan Giant Imperial Mix Larkspurs binnen of buiten worden gestart , in de lente of in de herfst. Herfst zaaien is vooral gunstig in gebieden met zeer hete zomers , want Larkspurs zijn koel - seizoen eenjarige planten die snel zal verdwijnen zodra de temperaturen opwarmen .
Zaai-en kiemproces
< p> of ontkiemd in een pot of buiten in een tuin bed , Giant Imperial Mix Larkspurs vereisen lichtgewicht en goed bewerkte grond . Zaaien op een diepte van 1/16 inch , die ongeveer vier maal de diameter van het zaad . Een constante temperatuur van 55 graden Fahrenheit is vereist om succesvol ontkiemen ridderspoor zaden , en warmere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat ze slapende gaan, dus reguleren van de bodemtemperatuur in de buitenlucht bedden door het verspreiden van een lichte laag mulch . Constant vocht is ook vereist . Water de zaden met een lichte nevel tot de top 3 cm van de bodem voel me erg vochtig . Vermijd water geven met een zware stroom van water , omdat het de zaden kan verjagen . Gezonde Giant Imperial Mix ridderspoor zaden zullen ontkiemen in ongeveer een maand .
Waarschuwingen

Ondanks hun onschuldige uiterlijk, de zaden van Giant Imperial Mix ridderspoor zijn uiterst giftig . Ze bevatten een hoge concentratie van alkaloïden die een verscheidenheid van neurologische en gastrointestinale symptomen bij inname , zoals duizeligheid , spierspasmen en buikpijn . In extreme gevallen kan de zaden ook de dood veroorzaken door stikken . Draag handschoenen bij het hanteren van de zaden en jonge planten , en was uw handen grondig daarna. Houd ook de zaden uit de buurt van kinderen en huisdieren om accidentele vergiftiging te voorkomen .

Hoe om te groeien Ridderspoor Bloemen

Ridderspoor planten groeien als zomer eenjarigen , het produceren van 3 - tot 4 - voet spitsen van lichtblauw, paars, roze of witte bloemen . Ze vereisen koele temperaturen om te ontkiemen , maar ze kunnen niet tegen vorst . Planten begonnen uit zaad duurt ongeveer vier maanden voordat ze beginnen te bloeien , dus ridderspoor planten groeien als zomer eenjarigen . Ze vereisen koele temperaturen om

Meer dan ooit