Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Over de Iboza Wijnstok

De iboza wijnstok is een soort Zweedse klimop. Er zijn vele variaties op de botanische benaming . Plectranthus forsteri is de meest recente aanpassing . Het wordt ook wel aangeduid als P. coleoides , P. coleoides variegatus , P. iboza coleoides en P. madagascariensis . Het maakt niet uit hoe je het noemt , dit is een vrij eenvoudig te kweken veelzijdige plant . Grootte , Bloom en Gebladerte

Iboza wijnstokken groeien tot tussen 6 en 12 centimeter lang en verspreid in Vining mode tot een diameter van 3 meter. Kleine witte of roze bloemen vormen in 6 -inch lange trossen in het late voorjaar of de vroege zomer . Hun leerachtige kijken bladeren zijn ovaal of afgerond met licht geschulpte randen. De bladeren van sommige soorten zijn glad en glanzend , terwijl anderen zijn bedekt met fijne haartjes , waardoor ze een fluweelzachte uitstraling . De meeste planten hebben een zekere afwisseling op het gebladerte . P. coleides variegata blad is donkergroen rijk groen met heldere witte onregelmatige afwisseling rond de randen die soms loopt door het centrum van de bladeren. P. fosteri " Groen op Groen" heeft harige zee groen gebladerte met lime groene schakering rond de randen . P. madagascariensis " Lothlorien " heeft een glad en glanzend mint groene bladeren met gelige schakering het centrum vormt van de bladeren .
Als Perennial Ground Cover

Deze planten zijn winterhard in hot USDA winterhardheid zones 10 en 11 . In deze gebieden iboza wijnstokken kunnen worden gekweekt als vaste plant bodembedekkers . Hoge zomerse hitte en vochtigheid niet de moeite deze planten . Ze kunnen worden geplant in de volle zon, maar groeien het best in de halfschaduw . Organisch rijke grond die hoge niveaus van humus bevat de voorkeur van deze planten . Zware kleigronden die niet goed uitlekken zijn niet geschikt . Water hen regelmatig aan de grond constant vochtig te houden .
Als een jaarlijkse Gronddoek

Iboza wijnstokken kan ook worden gekweekt in de buitenlucht tuinen als een jaarlijkse bodembedekker plant. Bodem , zon en water eisen zijn hetzelfde, of gegroeid op jaarbasis in de koude winter klimaten of als vaste plant in warme klimaten . Plant ze in de tuin na alle gevaar van vorst voorbij is in het voorjaar . Deze planten zullen niet tolereren vorst .
Als kamerplant

Iboza wijnstokken ook worden gehouden als kamerplanten . Zij worden meestal geplant in opknoping verpakkingen maar kan ook worden geplant om de rand van een grote container met een rubber plant of Dracaena en mogen draperen over de rand . Commerciële veenmos type potgrond is prima voor deze plant . Plaats het in een locatie met heldere , indirect zonlicht . Zij zullen direct ochtend zonlicht verdragen , maar mag niet in direct , hete middagzon wil worden geplaatst . Water hen een of twee keer per week van de lente tot de herfst . De grond mag niet uitdrogen tussen gietbeurten . Geef het een evenwichtige meststof kamerplant verdund tot halve kracht een keer per maand . Bezuinigen op water geven om eens in de zeven tot 10 dagen en niet de plantenvoeding niet geven tijdens de winter . Laat de top van de bodem te drogen tussen beregeningen . Kamertemperatuur moet tussen 60 en 75 graden Celsius met een gemiddelde luchtvochtigheid . In droge woningen moet de plant worden verneveld in de ochtenden.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002101133.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.