Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Soorten Weedy Vines

Meest wijnstokken hebben het potentieel om onkruid te worden, maar sommige zijn lastiger dan andere. Op de juiste locatie , hoewel, wijnstokken maken prachtige landscaping planten. Ze groeien snel , bieden privacy en kunnen geurige , kleurrijke bloemen produceren . Selecteer wijnstokken geschikt is voor uw gebied en plant ze uit de buurt van struiken en vaste planten . Train ze om een hekwerk en snoei ze jaarlijks . Gecultiveerd Vines

Veel wijnstokken maken fijne landscaping planten wanneer gegeven de juiste zorg , maar al snel inhalen op de tuin als verwaarloosd . Deze planten groeien snel en kunnen sukkels produceren . Zij kunnen uit-concurreer andere planten of dekking ramen, deuren en structuren . Snelgroeiende wijnstokken vaak gebruikt in landschappen omvatten bitterzoet, Boston klimop , zilver fleece en trompet - vine . Snoei deze planten terug ernstig in het voorjaar om hun groei te beheersen en bewaar ze in -bounds .
Invasive Vines

Invasieve wijnstokken zijn meestal non-native , en kan zijn geweest ingevoerd voor hun waarde als landschap planten. Wanneer de wijnstokken te ontsnappen in het wild , verspreiden ze snel , uit concurrerende - inheemse soorten . Vines - zoals kudzu , Aziatische bitterzoet en Engels klimop - kruipen over struiken en bomen , te verstikken . Het resultaat is een vermindering van de diversiteit van de flora in een natuurlijke omgeving , die minder voedselbronnen voor wilde dieren kunnen achterlaten .
Wijze van groei

Weedy wijnstokken verschillen in de wijze van groei . Sommige wijnstokken - zoals trompet - vine en zilver fleece - groeien snel en worden weedy beschouwd, omdat ze snel uit de hand zonder frequent snoeien. Andere wijnstokken - zoals Engels klimop en bitterzoete - groeien snel , maar produceren ook bessen. Vogels eten deze bessen en verspreiden de zaden overal. Deze planten zijn iele omdat ze blijkbaar in ongewenste locaties
Aanbevelingen

niet wijnstokken aan te planten - . Zoals Kudzu en Aziatische bitterzoete - waarvan bekend is dat zijn invasief . In sommige gebieden is de verkoop en aanplant van invasieve wijnstokken verboden . Plant je landschapsarchitectuur wijnstokken oordeelkundig , en te voorkomen dat planten ze in de buurt van een natuurgebied als ze de neiging hebben om te ontsnappen . Wees vooral voorzichtig als u in een gebied met milde , vochtige weersomstandigheden, waar wijnstokken hebben meer kans om te groeien uit de hand leven.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002101024.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.