Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe maak je een Climbing Perennial Wijnstok Grow for Kids

Het lesgeven aan kinderen hoe om te groeien klimmen eeuwige wijnstokken kan een leuk project . Het geeft hen een kans om te zien hoe planten te ontwikkelen en krijgt ze naar buiten om te zorgen voor de plant. Selecteer een wijnstok die kinderen aanspreekt , wat meestal betekent dat een eetbare vrucht heeft of is ongebruikelijk op een bepaalde manier . De winterharde kiwi , bijvoorbeeld , heeft heel veel kleine vruchten in de herfst en zal een hekwerk bedekken of wand tot 30 meter hoog . Kinderen ook genieten van het kweken van de chocolade wijnstok , een andere vaste plant wijnstok die chocolade- gekleurde bloemen in het voorjaar en 4 -inch - lange eetbare vruchten een paar maanden later.Things je nodig hebt
Schop
Veenmos
muur of schutting of andere ondersteuning
Perennial wijnstok , in pot of wortelzak
Toon meer instructies
1

Kies een wijnstok die de ruimte die u zal passen voor. Wijnstokken kunnen groeien op schuttingen en hekjes , op muren , in bomen en op water spuit . Zorg ervoor de wijnstok die u kiest zal niet te groot of te zwaar voor de plek waar je hebt gekozen te krijgen. Krijgen de kinderen die betrokken zijn bij het ​​uitzoeken van een wijnstok ze willen groeien .

Bereid Pagina 2 van de grond voor de wijnstok . Werken de grond goed om het los te maken , en voeg 1 deel veenmos voor elke 2 delen van de bodem . Dit helpt drainage en maakt het makkelijker voor de plant om te groeien .
3

Graaf een gat 1 voet groter is dan het wortelstelsel is breed en ten minste 6 cm dieper dan de langste wortels. Ruimte het gat ongeveer 1 meter van de muur , hekwerk , schutting of andere ondersteuning voor uw eeuwige wijnstok .
4

Stel de wijnstok in het gat en in te vullen met het grondmengsel . Til de wijnstok indien nodig , zodat het niveau met de top van de bodem . Bedek de wortels tot aan de onderkant van de wijnstok , maar laat de wijnstok zelf boven de grond .
5

Water de grond goed en top af rond de plant met extra grondmengsel als de bodem in het gat afwikkelt . Voeg een laag veenmos minstens 2 centimeter dik rond de wijnstok te houden in vocht en onkruid te ontmoedigen . De plant zal beginnen te groeien binnen een zeer korte tijd .

Hoe te Propageren Climbing Ivy

Ivy is een snel groeiende , krachtige groenblijvende klimplant die een dichte bodembedekkers , onderhoudsvriendelijke kamerplant , topiary of klimplant dankzij zijn sierlijke vorm en aantrekkelijke blad vormt . Klimvariëteiten zoals Engels klimop ( Hedera helix ) groeien tot 90 meter hoog en kleur op verschillende niveaus oog . De klimop wordt gemakkelijk vermeerderd door middel van semi - hardhou

Meer dan ooit