Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Hoe te Propageren Graan Vines

Candy corn wijnstok ( Manettia inflata ) charmes veel tuinders met zijn krachtige karakter en sierlijke , oranje en gele bloemen, die de strepen op candy corn lijken. De soort werkt even goed in potten en opknoping manden , maar het zal ook groeien in de tuin opgeleid tegen een hekwerk in de warme klimaten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw zones 10 en hoger . Zoals vele tropische wijnstokken , candy corn wijnstok propageert gemakkelijk uit stek en zal snel regenereren , waardoor op enkele centimeters van de groei binnen een groeiseizoen als het is voorzien van voldoende water , warmte en light.Things je nodig hebt Goedkope 4 - inch plastic plantenbak
Compost
Perliet
snoeischaar
0,3 procent IBA ( indol boterzuur ) wortelhormoon vloeistof
plantenspuit
Toon meer instructies
1

Bereid een plantenbak voor de candy corn wijnstok snijden alvorens het. Vul een 4 - inch kunststof plantenbak met gelijke maten van neutrale compost en perliet . Bevochtig het mengsel met 1/4 kopje water . Vorm een ​​2 -inch - diep gat in het centrum van de compost . Kopen van 2

Selecteer een 4-inch - lange gedeelte van semiripe hout uit een volwassen candy corn wijnstok in de vroege zomer . Kijk voor een zagen met groen vruchtvlees dichtbij het uiteinde , gehard hout aan de basis en verschillende sets van bladeren. Vermijd stekken met actieve bloemen.

Maak
3 een schuine snede 4 centimeter van de punt van de candy corn wijnstok net onder een set van bladeren . Roven en de laagste set van de bladeren naar de knooppunten bloot weggooien .
4

Dompel het einde van de candy corn wijnstok snijden in 0,3 procent IBA wortelhormoon vloeistof. Laat de overtollige hormoon afdruipen het snijden.
5

Plaats de candy corn wijnstok snijden in het voorgevormde gat in de compost mengsel . TAMP de bodem gesloten rond de basis van de snij .
6

Stel de plantenbak waar het zeer helder licht krijgt voor minstens zeven uur per dag. Houd de temperatuur tussen 65 en 70 graden Fahrenheit te allen tijde voor de snelste beworteling .
7

Mist het gebladerte dagelijks of houden de plantenbak in een kamer met van nature een hoge luchtvochtigheid , zoals in een goed verlichte badkamer of keuken . Bevochtig de bodem met behulp van een plantenspuit wanneer het droog aanvoelt 1/2 inch onder de oppervlakte.

Controleer
8 voor wortels in drie weken . Houd de candy corn wijnstok snijden in de originele verpakking gedurende twee weken na beworteling , vervolgens naar een grotere container gevuld met potgrond of buiten in een permanent bed .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002100892.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.