Huis Tuin

Huis Tuin

Wat Kills Kamperfoelie

? Kamperfoelie is een veerkrachtige plant die groeit in de Verenigde Staten . Er zijn 52 soorten in de kamperfoelie familie , met inbegrip van wijnranken en bloeiende struiken . Kamperfoelie planten zijn gevoelig voor diverse natuurlijke vijanden . Kamperfoelie bestand tegen de meeste vormen van herbicide , behalve formuleringen die specifieke chemische stoffen . Schimmelinfectie

Kamperfoelie planten zijn kwetsbaar voor verschillende soorten schimmelinfectie . Bladvlekkenziekte is een veel voorkomende schimmelinfectie van kamperfoelie die optreedt tijdens regenachtige perioden . Planten besmet met bladvlekkenziekte cirkelvormige verkleuringen op hun bladeren . Kamperfoelie is ook gevoelig voor bladvlekken en echte meeldauw . Echte meeldauw daarvan als een witte coating op de bladeren en stengels van de plant . Bladvlekken zijn afgestorven gebieden bladweefsel gevolg van een schimmelinfectie . Bladvlekken zijn zelden dodelijk , tenzij de plant onder stress door droogte of andere infecties . Schimmelinfecties het gevolg zijn van aanhoudend vochtige teeltomstandigheden soms veroorzaakt door beregening . Bestaande infecties zijn vaak goed te behandelen met behulp van schimmeldodende sprays .
Wortelrot

Katoen wortelrot is een schimmelinfectie die de wortels van kamperfoelie en vele andere planten . Dit type infectie voorkomt bij licht alkalische bodem - die met een pH van 7,0-8,5 . Wortelrot vaak fataal is binnen 4 dagen na de eerste symptomen verschijnen . Planten besmet zijn met deze schimmel eerst vertonen vergeling bladeren die verwelken binnen 72 uur , kort door de dood van de plant. Deze ziekte grijpt alleen in gebieden met bodem temperaturen boven de 82,4 graden Fahrenheit , en is over het algemeen beperkt tot de zuidelijke Verenigde Staten . Wortelrot is moeilijk te detecteren en te beheren , omdat verspreidt tussen planten via de bodem . Diep bewerken van de bodem of het opnemen van tarwe of haver in de grond vóór het planten zijn effectieve preventieve maatregelen . Bestaande parasitaire aandoeningen zijn te behandelen door quarantaine getroffen gebieden met een ring van snel groeiende schimmel - resistente gras.
Insecten

De kamperfoelie bladluis teistert gebieden van nieuwe groei in kamperfoelie planten. Deze insecten zijn relatief klein , waardoor honderden bladluizen een enkele tak teisteren . Ze zijn zelden fataal kamperfoelie planten, tenzij ze onbehandeld zijn vertrokken voor een aantal jaren , maar grote plagen zal vervormen en verzwakken planten . Deze insecten voeden met het sap van de bladeren , waardoor ze via vouwen en dek de insecten . Insecticide sprays en zepen zijn het meest effectief bij het ​​verwijderen van deze plagen als ze in april of mei zijn toegepast.
Controle

Er zijn twee belangrijke methoden voor het doden van ongewenste kamperfoelie planten : chemische sprays en mechanische verwijdering . Fysiek verwijderen van de planten en hun wortels uit de bodem is een effectieve methode voor het omgaan met kleine gezwellen van kamperfoelie . Met behulp van een schoffel om de wortels uit de grond te verwijderen terwijl het is vochtig vergemakkelijkt het verwijderen . Chemische sprays die glyfosaat of triclopyr zijn ontbladeringsmiddelen die effectief zijn wanneer toegepast op de bladeren , of in hogere concentraties op de stengels van de plant .

Moet ik Cut Honeysuckle Terug Voordat Winter

De twee soorten kamperfoelie groeien hetzij als een wijnstok of een struik . Japanse kamperfoelie is een snel groeiende wijnstok en wordt invasief beschouwd in vele gebieden van het land. Veel tuinders sterk verlangen naar de sterke geur van de gele en witte bloemen . Kamperfoelie wordt ook gebruikt als bodembedekker in de bodem te houden van het eroderen van heuvels en andere gebieden van de tuin

Meer dan ooit