Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Wat eet Celastrus orbiculatus

? Met zaden verspreid door de vogels die het eet , Oosterse bitterzoet, ook wel Celastrus orbiculatus , is gegroeid in de VS sinds de introductie in de jaren 1860 . Een wijnstok vreesde voor haar vermogen om snel inhalen van een landschap en de neiging om inheemse , Amerikaanse bitterzoet verdringen , wordt de plant alleen gecontroleerd door middel van door de mens veroorzaakte maatregelen . Oosterse bitterzoete

Celastrus orbiculatus is de wetenschappelijke naam voor Oriental bitterzoet, ook wel Aziatische of Japanse bitterzoet . Deze bladverliezende vaste plant groeit als een klimplant en strekt zich maar liefst 60 meter in de lucht , draaien zijn bruine wijnstokken rond planten , bomen of structuren . Oosterse bitterzoete lijkt vergelijkbaar met de Amerikaanse bitterzoet , maar kunnen worden onderscheiden door verschillen in de locatie van de vrouwelijke bloemen die zijn geclusterd in groepen van drie of zeven in de buurt van de kruising van de stam en tak terwijl Amerikaanse bitterzoete heeft clusters van meer talrijke bloemen.

Bird Food

een waardevolle winter voedselbron , is Oriental bitterzoete opgegeten door een verscheidenheid aan vogels , waaronder blauwe vlaamse gaaien, mezen , spotvogels en spreeuwen . Hoewel mensen meestal niet eet de vrucht , zijn uittreksels uit de wijnstok van oudsher gebruikt in China en Zuid-Amerika als een behandeling voor een aantal aandoeningen , waaronder reumatoïde artritis , maagproblemen , kanker en ontsteking . . Het extract wordt ook gebruikt als een insectenwerend middel en agrarische insecticiden
Plagen

geïntroduceerd in de VS als sierplant specimen , Oosterse bitterzoet is zelden - indien ooit - gericht als een bron van voedsel door insecten . Met geen ongedierte om het onder controle te houden , de wijnstok groeit snel . Hierdoor wordt het beschouwd als een invasieve , schadelijk onkruid in alle staten waar hij groeit . De plant krachtig verdringt concurrerende planten en vaak verstikt andere monsters met zijn vraatzuchtige eetlust voor uitbreiding.
Biologische bestrijding

Bomen waarop de Celastrus orbiculatus groeit worden verzwaard met de wijnstok , wat vaak resulteert in de snapping van ledematen , vooral tijdens harde wind of strenge winter . Wanneer een klimplant wordt beschouwd als een last , wetenschappers streven meestal biologische controles in de vorm van insecten - vaak ingevoerd uit andere landen - in het milieu aan de plant eten. Geen dergelijke biologische controle , echter bestaat voor Oosterse bitterzoet . Chemische , handmatige en mechanische methoden beschikbaar om de wijnstok te controleren . Deze methoden omvatten het trekken van kleine wijngaarden met de hand snijden van wijnstokken met schaar en het toepassen van herbiciden.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002100667.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.