Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Salt Spray Tolerant bodembedekkers

Als u woont en de tuin in de buurt van de zee , heb je misschien gemerkt dat de effecten van zout spray op uw planten . De actie van de wind over de golven liften zout in de lucht en stort het op plantaardige bladeren en in de bodem. Overmatig zoutgebruik op bladeren leidt tot een proces dat bekend staat als exosmosis , waarin gebladerte verliest vocht, waardoor branden en bladverlies . Kies zouttolerante bodembedekkers te zoute schade in tuinen aan de kust voorkomen . Zone 4

Als u in Amerikaanse ministerie van Landbouw zone 4 wonen , kiezen zouttolerante bodembedekkers die koude - winterharde de gemiddelde jaarlijkse dieptepunt van min 30 graden Celsius zijn . Hardy in de zones 3-8 , gouden vetkruid ( Sedum acre ) groeit tot 2 centimeter hoog en vormt een mat van licht - groen , bladverliezend gebladerte . Het groeit het best in een zanderige , rotsachtige grond en in zon tot halfschaduw . Gouden vetkruid bloeit in het voorjaar met heldere gele bloemen . Creeping liriope ( Liriope spicata ) is winterhard in de zones 4-9 . Deze grasachtige groenblijvende groeit tot 12 centimeter lang met een vergelijkbare spreiding , en heeft groen blad dat koperachtige draait in de winter . Hij bloeit met paarse en witte bloemen in de zomer , en geeft de voorkeur aan schaduwrijke , goed gedraineerde sites.
Zone 5

USDA zone 5 ervaringen dieptepunten tot min 20 graden . Wintercreeper ( Euonymus fortunei ) is winterhard in de zones 5-9 . Deze 2 meter hoge groenblijvende verspreidt zich snel en zal stijgen indien voorzien van ondersteuning . Het heeft donker -to - zilver - groene bladeren met getande randen , en bloeit in de zon tot schaduw. De 9-inch - lange groene en gouden ( Chrysogonum virginianum ) tolereert zout en beperkte voetverkeer . Deze semi - groenblijvende is winterhard in de zones 5-9 en groeit het best in goed doorlatende grond . Groen en goud bloemen met heldere gele bloemen in de lente .
Zone 6

In USDA zone 6 , de dieptepunten dalen tot min 10 graden . Winterhard in USDA zones 6-8 , Emerald Sea en Blue Pacific kust jeneverbessen ( Juniperus conferta ) groeien tot 18 centimeter lang en uitbreiden tot 8 meter . Deze evergreens voorkeur zonnige plaatsen met goed doorlatende grond en verdraagt ​​droogte . Mondo gras ( Ophiopogon japonicus ) is winterhard in de zones 6-9 en groeit het best in goed doorlatende grond . Deze groenblijvende groeit tot 10 centimeter lang en heeft donker , gras -achtige bladeren . Mondo gras groeit goed in zon of schaduw , en bloeit met witte en paarse bloemen in de zomer .
Zone 7

USDA zone 7 dieptepunten dip tot 0 graden . Algerijnse klimop ( Hedera canariensis ) is winterhard in de zones 7-8 . Deze groenblijvende klimplant groeit goed als bodembedekker en geeft de voorkeur aan een gedeeltelijke tot schaduw . Algerijnse klimop heeft donker , glanzend blad dat koperachtige draait in de winter . Gele ster jasmijn ( Trachelospermum asiaticum ) kan ook worden geteeld als een zout - tolerante bodembedekker. Deze groenblijvende klimplant , winterhard in de zones 7 en 8 , groeit tot 12 meter lang en produceert geurende gele bloemen . Het groeit goed in gedeeltelijk schaduwrijke plaatsen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002100580.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.