Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Tibouchina Dwarf Care

Tuinders die in vorstvrije gebieden van de Verenigde Staten kunnen verlevendigen hun tuinen met dwerg tibouchina ( Tibouchina spp . ) . De korte groeiende plant is winterhard in de Verenigde Staten ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 10 tot en met 11 . Die wonen in koelere regio's moeten de bloeiende plant als een jaarlijks te behandelen. Deze Braziliaanse inheemse is winterhard en zal bloeien met weinig zorg. Identificatie

Dwarf tibouchina is gerelateerd aan de Tibouchina urvilleana , die veel groter is dan de dwerg groeit . Het behoort binnen het gezin Melastomataceae . De plant gemiddeld tot 6 cm in hoogte en verspreidt tot 18 centimeter . Het vormt een dichte mat , met een matig snelle groei . Planten zijn wintergroen , met fuzzy , ovale bladeren ongeveer 2 cm lang . Het blad is groen , en het niet veranderen kleuren in de herfst. Kleine paarse bloemen vullen de plant vanaf de zomer tot de herfst . Dwerg Tibouchina bloemen zijn niet zo groot en opzichtig als grotere rassen van tibouchina .
Toepassingen

De plant trailing gewoonte maakt het geschikt als border plant of als een dichte bodembedekker . Zijn groeiwijze maakt het een kleurrijke toevoeging gebruikt op muren of balkons . Het is ook binnen gekweekt in potten of hanging baskets . Maken gebruik van de fabriek in groter containers waar de dunne takken kunnen cascade over de zijkanten .
Groei Eisen

Dwerg tibouchina tolereert verschillende bodemtypes . Het groeit goed buiten in goed doorlatende en licht zure zandige , leem of klei . Het heeft een lage tolerantie voor zout spray, dus het is niet een goede keuze voor tuinders direct aan kustwateren leven . Dwerg tibouchina geteeld in zonniger omstandigheden produceren de meest kleurrijke weergave van bloemen . Bij het planten van meerdere planten in hetzelfde gebied , ruimte ze ongeveer 18 tot 24 centimeter uit elkaar . Dit maakt een goede circulatie van lucht en bezuinigingen op overbevolking . Als het planten in een container , gebruik dan een met drainage die ongeveer twee keer groter dan de dwerg tibouchina de kluit . Dit laat ruimte voor de plant om te groeien , en de wortels worden niet druk in de container . Gebruik een goed gedraineerde potgrond .
Care

Pest problemen zijn meestal niet een zorg voor dwerg tibouchina planten volgens Universiteit van Florida IFAS Extension . Als zich problemen voordoen , gebruik een insecticide bestempeld als veilig voor gebruik op de tibouchina planten . Water de planten eenmaal tot tweemaal per week om de grond vochtig te houden . Voel de bodem van potplanten regelmatig . Als de eerste centimeter of twee droog is , irrigeren met water. Trim het alleen om de grootte en vorm van de dwerg tibouchina te besturen . Gebruik de hand snoeiers en knip de takken waar nodig. Tuinders kunnen een in water oplosbare meststof maandelijkse gebruiken tijdens het groeiseizoen . Breng container geteelde tibouchinas binnenshuis tot vorst te voorkomen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002100504.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.