Huis Tuin

Huis Tuin

Gopher & Bougainvillea

Pocket gophers behoren tot de meest destructieve en moeilijk te tuin en weiland plagen . Ze eten planten , voeden op ondergrondse wortels , het oogsten van bovengrondse installaties , en trekken planten neer in hun holen te eten . Bougainvillea is een vorst -tender tropische wijnstok die heeft langdurige en spectaculaire bloemenpracht . Waar Gophers en bougainvillea samen voorkomen , zal Gophers bougainvillea wortels eten. Gopher

In de Verenigde Staten, zijn er 3 geslachten en 13 soorten pocket gopher , zogenaamd voor de grote wangzakken dat voedsel te dragen . Elke gopher onderhoudt een uitgebreid holenstelsel gekenmerkt door incidentele omgekeerde terpen van vuil . Volgens Gerald Wiscomb en Terry Messmer van Utah State University , een pocket gopher " ... kan maar liefst 300 bodem terpen te bouwen in een jaar, terwijl het verplaatsen van meer dan 4 ton grond . " Favoriete voedsel van mollen zijn paardebloemen en alfalfa , maar ze zullen een grote verscheidenheid aan bomen, struiken , kruiden en landbouwgewassen eten. Andere dieren soms Gophers zijn grondeekhoorns , mollen , en het zuidoosten van gopherschildpad .
Bougainvillea
Bougainvillea planten kunnen groeien vrij groot.

Inheems in Brazilië , werd Bougainvillea ontdekt in 1768 door zijn naamgenoot , admiraal Louis de Bougainvillea . Ze worden gekweekt als landscaping planten in warme winter gebieden en potplanten elders . Bloemen zijn eigenlijk klein en wit , omringd met kleurrijke papierachtige schutbladeren die er uitzien als bloemblaadjes. Wijnstokken kunnen grote gebieden en dekking hekjes , gebouw kanten , en de snelweg de rechten van overpad met langdurige briljante displays van rood , fuchsia , roze , oranje en zelfs wit. Bougainvilleas zijn befaamd om wortel systemen die gevoelig zijn voor verstoring zijn hebben . Wanneer overgeplant , verpot of anderszins verstoord , fijne wortels bij elkaar te houden niet de bodem bal en kan maanden duren om te herstellen . Gophers voeden met Bougainvillea wortels kunnen ernstig beschadigen of doden van een plant.
Gopher /Bougainvillea Distribution Overlap

De soort van pocket gopher die overlappen met de warme - winter aanplant gebieden voor Bougainvillea optreden in het Amerikaanse Westen en Zuid- en Noord-Mexico . Soorten zijn de vlaktes pocket gopher ( Geomys bursarius ) in Texas en Louisiana , Botta 's pocket gopher ( Thomomys bottae ) in Californië , Arizona , New Mexico en het noorden van Mexico , de geel -faced pocket gopher ( Pappogeomys castanops ) in Texas , de zuidoostelijke pocket gopher ( Geomys pinetis ) in Florida , Georgia en Alabama , en de zuidelijke pocket gopher ( Thomomys umbrinus ) in Arizona .
Schade Preventie

Pocket gopher zijn niet zo waarschijnlijk gebeuren in stedelijke gebieden, waar Bougainvillea is het meest waarschijnlijk worden geplant , behalve wanneer weedy velden of onbebouwde gronden in de buurt. Gophers zijn moeilijk te controleren . Hardware doek wortel kooien kunnen worden geïnstalleerd wanneer de Bougainvillea eerste is geplant , maar de wortel systeem zal buiten de kooi te laten groeien als de plant groter wordt . De feeder wortels aan de basis uiteinden die op enige afstand van de voet van de plant uit te breiden en dus vatbaar voor gopher kauwen . Er zijn vergiftaas met strychnine en enkele met antistollingsmiddel chemicaliën die in holen kunnen worden gebracht . Vallen kan in de holen worden ingebracht om te vangen en te doden Gophers . Deze geven een goede controle in kleine gebieden . Vloed irrigatie kan grondeekhoorns te doden en hun holen te vernietigen. Goed beheerd koolmonoxide uit uitlaatgassen kan 90 procent effectiviteit in gopher controle.

Hoe te Propageren Climbing Ivy

Ivy is een snel groeiende , krachtige groenblijvende klimplant die een dichte bodembedekkers , onderhoudsvriendelijke kamerplant , topiary of klimplant dankzij zijn sierlijke vorm en aantrekkelijke blad vormt . Klimvariëteiten zoals Engels klimop ( Hedera helix ) groeien tot 90 meter hoog en kleur op verschillende niveaus oog . De klimop wordt gemakkelijk vermeerderd door middel van semi - hardhou

Meer dan ooit