Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Evergreen Vines die graag volle zon

Evergreen wijnstokken houden uw tuin op zoek levendig het hele jaar. Bloeiende groenblijvende wijnstokken dragen kleur en textuur aan uw landschapsarchitectuur tijdens de bloei seizoen, en sommige bieden een aangename geur ook. Evergreen wijnstokken meestal behouden hun bladeren in de winter , ze te laten vallen wanneer de nieuwe bladeren verschijnen het volgende voorjaar . Hete , vochtige omstandigheden

Carolina jasmijn , Gelsemium sempervirens , is de bloem van de staat South Carolina . Het geeft de voorkeur vochtige omstandigheden , en je zult zien dat het wild groeien in die staat in zonnige gebieden of langs licht beschaduwde bosranden als in gecultiveerde tuinen , over hekken en hekjes of als bodembedekker . De heldere gele bloemen zijn licht geurend . De planten zijn giftig , dus vermijd het planten Carolina jasmijn waar kinderen of huisdieren zullen spelen . De gifstoffen ook dienen als natuurlijke pesticide , zodat insecten niet deze wijnstokken moeite en herten eten ze niet . Cross wijnstok, Bignonia capreolata , verkiest vergelijkbare groeiomstandigheden , met bloesems van oranje - roze met gele keel . Meer koude - winterharde dan Carolina jasmijn , kruis wijnstok behoudt groene bladeren , zelfs na een lichte vorst . Beide wijnstokken kunnen worden gesnoeid of geknipt in vorm of op natuurlijke wijze te dwalen.
Fragrance

In een mild klimaat , planten Clematis armandii in de volle zon voor een groenblijvende wijnstok die is bedekt met geurende , zuiver witte bloemen in het voorjaar . In koude klimaten , de wijnstokken laten hun bladeren vallen na vorst , maar in de zuidelijke gebieden van USDA Zones 7b tot 9 zij behouden hun leerachtige groene bladeren de hele winter . Clematis armandii profiteert van gedeeltelijke schaduw in hete , droge gebieden . Zoals alle clematissen, het groeit het beste als zijn wortels liggen in de schaduw en koel terwijl het bovengrondse wijnstokken ontvangen zon. Een verwante groenblijvende Clematis cultivar genaamd ' Apple Blossom' heeft opzichtige roze bloemknoppen die ook parfum de lucht .
Ivy

Engels klimop , Hedera helix , is een taaie , veerkrachtige groenblijvende plant die groeit in een verscheidenheid van bodem en temperatuuromstandigheden . Het gedijt in de volle zon of diepste schaduw, en je kunt toestaan ​​dat het muren, hekken of bomen klimmen , of knip het in een 8 -inch - high bodembedekker. Want het is licht giftig , zal konijnen en herten niet de moeite het.
Bodem en cultuur

Plant- zon liefhebbende groenblijvende wijnstokken in goed doorlatende , vruchtbare grond . Meng in humus bij de aanplant tijd , en voeg compost jaarlijks aan de bodem akker en vruchtbaarheid te behouden . Bieden voldoende water - druppelen of druppelirrigatie systemen maken het meest efficiënte gebruik van uw waterbronnen. Organische mulch helpt blok onkruid , omdat het lagere verdampende vocht verlies . Bemesten maandelijks met een in water oplosbaar , evenwichtige organische meststof , 5-5-5 .
Voortplanting

Een gewenste eigenschap van de wijnstokken is dat je ze gemakkelijk kan verspreiden . De meeste zullen gemakkelijk wortel waar nodes contact op met de bodem , het creëren van nieuwe planten die je uit elkaar en transplantatie kunnen knippen . Wijnstokken die ook bloeien zaden produceren , en vele zelf - zaad en snel vermenigvuldigen . U kunt ook wortel gesnoeid secties en fijngesneden afsnijdsels van wijnstokken in water of vochtige bodem en transplantatie ze .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002021086.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.