Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Hoe lang duurt het Paars Passiebloem te ontkiemen

? Paars passiebloem ( Passiflora incarneren ) is een vaste plant wijnstok , afkomstig uit de Verenigde Staten . In Amerikaanse ministerie van Landbouw planten stoerheidsstreken 6b tot en met 10 het groeit tot 25 meter in lengte , klimmen of kruipen langs de tuin vloer . De vrucht van de paarse passiebloem wijnstok is de bijnaam maypop vanwege het geluid dat hij maakt wanneer stapte op . Paarse passiebloem wijnstokken worden meestal vegetatief vermeerderd sinds de zaden kan tot een jaar nodig om te ontkiemen . Zaad collectie , voorbereiding en het planten van alle beer op de tijd die het kost de paarse passiebloem te ontkiemen en doen het goed kan snelheid dingen weg te helpen . Zaadcollectie

Lente en zomer bloemen geven manier om eivormige bessen die twee tot drie maanden duren om te rijpen . U weet de zaden zijn klaar om te worden geoogst wanneer de bes is oranje met een gele tint aan het en het voelt zacht als er licht geperst . Als je pop opent een bes en de zaden zijn bruin , ze zijn klaar om te oogsten . Schep ze uit de maypop , leg ze in een zeef , en lopen koud water over hen , met behulp van uw vingers om de Aril verwijderen - de kleverige stof die zich vastklampt aan elk zaadje . Als je niet van plan op ontkiemen de zaden meteen, wikkel ze in een iets vochtige veenmos en bewaar ze in een goed gesloten verpakking in de koelkast .
Seed Voorbereiding
< p > het doorweken de zaden sneller kiemen van de paarse passiebloem . Gebruik of een 5 procent alcohol en water oplossing of 2 eetlepels van bleekwater en 6 eetlepels water . Beide methoden vereisen een 24 - uur per dag genieten , maar als je ervoor kiest om het bleekmiddel oplossing te gebruiken , plaatst u het mengsel en zaden in een afgesloten container in de koelkast voor 24 uur . Wanneer u de zaden te verwijderen , spoel ze af met leidingwater en leg ze op krant of papieren handdoeken tot ze helemaal droog zijn.
Zaaien

Hoewel Direct munten buiten zaaien wordt aanbevolen , is het mogelijk om de paarse passiebloem zaden binnenshuis starten . Of het nu binnen of buiten, het belangrijkste aspect om snellere kieming is bodemtemperatuur en dit is makkelijker binnenshuis gecontroleerd . Gebruik een warmte mat onder de kieming container naar de bodem verwarmd tot tussen 68 en 75 graden Celsius te houden - hoe warmer hoe beter. De grond moet vochtig blijven te allen tijde . Zodra de zaailingen ontstaan ​​, beginnen afbouwen temperatuur van de warmte mat is , geleidelijk , in de loop van een week .
Overwegingen

Paars passiebloem wijnstok ziet er opvallend klimmen over een prieel of aan de muur . Als dit is hoe je ervoor kiezen om het te laten groeien , transplantatie de zaailing 6 centimeter uit de buurt van de structuur. Als de wijnstok groeit , trainen op de draagstructuur . Het zal uiteraard rekening houden en beginnen klimmen op zijn eigen. Wees niet ongerust als de wijnstok lijkt te sterven in de late herfst of vroege winter . Het is een van de weinige bladverliezende Passiflora soorten en zal terugkeren wanneer het weer warmer wordt in het voorjaar .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002021037.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.