Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Moet je dan Deadhead Clematis

? Clematis ( . Clematis spp ) zijn meestal bladverliezende bloeiende wijnstokken , maar er zijn een paar groenblijvende en bodembedekkers of struik -achtige rassen. Er zijn veel verschillende vormen , maten en kleuren van clematis bloemen. De bloemen bloeien van de vroege lente tot de herfst , afhankelijk van de soort. Snoeien eisen verschillen afhankelijk van het type bloei : vroegbloeiende , grootbloemige of laatbloeiende . Of het nu om deadhead mede afhankelijk van de soort bloeiende en deels op persoonlijke voorkeur . Algemene zorg

Clematis moet een goed doorlatende grond met ongeveer 8 centimeter van compost verwerkt in de grond voor het planten . Plant de wijngaarden in de buurt van een drager, zoals een hekwerk . Voor de beste groei , de fabriek van de clematis , waar de bloeiende wijnstok zes uur zon per dag zal krijgen , maar de basis van de planten en de wortels zijn gearceerd . Ze moeten krijgen ten minste 1 centimeter water per week , en een 2 -inch laag mulch rond de basis van de wijnstok zal helpen om de grond vochtig . U kunt voor algemene doeleinden meststof elk voorjaar toe te voegen aan de bodem.
Vroegbloeiende Clematis

Vroeg bloeiende clematis inclusief Alpine clematis ( Clematis alpina ) en donzige clematis ( Clematis macropetala ) , groeit in USDA zones 4 tot en met 9 , in het voorjaar bloeien . Snoei ze na de bloei stopt om te bevorderen bloei het volgende seizoen . Vermijd het snijden in de houtachtige delen van de wijnstokken . Om deze vroege bloeiende wijnstokken om langer bloeien , deadhead de bloemen aan een tweede bloei te krijgen. Als u niet verwijderen, zal de bloemen zaad koppen vormen en bloei stopt voor het seizoen als energie zal worden gericht tot de vorming van zaden.
Grootbloemige Clematis

Grootbloemige clematis heeft bloeit 4-7 centimeter over . " Nelly Moser " ( Clematis ' Nelly Moser " ) en " Niobe " ( Clematis ' Niobe ' ) , groeit in USDA zones 4 tot en met 11 en 4 tot en met 8 respectievelijk , zijn twee grootbloemige hybriden . Deze clematis rassen ook tweemaal bloeien per jaar , in het voorjaar en in de zomer weer . Snoei de grootbloemige wijnstokken in het voorjaar om dood hout te verwijderen , en na de eerste bloei snoeien de scheuten terug om nieuwe bloemen te stimuleren . Deadhead alle uitgegeven bloeit van het voorjaar bloeien periode om de tweede bloei te krijgen in de zomer .
Laat bloeiende Clematis

De laatbloeiende rassen waaronder Italiaanse clematis ( Clematis viticella ) , groeit in USDA zones 4 tot en met 11 , en zoete herfst clematis ( Clematis Terniflora ) , groeit in USDA zones 5 tot en met 9 , bloei van de lente tot de zomer . Ze bloeien op nieuwe groei , dus je kunt bezuinigen op de wijnstokken tot 2 tot 3 meter boven de grond in de winter tijdens de rustperiode . Deadhead bloemen als je wilt , maar je kunt ze ook met rust laten om aantrekkelijke zaad koppen die in de winter zal blijven bestaan ​​op sommige soorten vormen.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002021001.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.