Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Bodembedekkers & Vines >> Content

Zal een Wisteria Vine Tear Down My Privacy Fence

? ( . Wisteria spp ) Geurige en verbluffend opzichtig, wisteriawijnstokken zijn dikke , houtige vaste planten gewaardeerd voor hun lange bloemtrossen . Slechts twee soorten worden vaak geteeld in moestuinen , volgens Ohio State University Extension - Wisteria synensis en Wisteria floribunda - maar beide kunnen groeien tot enorme afmetingen . In feite kan een volwassen wisteriawijnstok haar steun structuur overweldigen als die structuur is niet stevig genoeg . Sheer Maat

De omvang van wisteriawijnstokken maakt ze opvallen . Een volwassen wijnstok kan een van de belangrijkste stam zo dik als de stam van een kleine boom , volgens "Zonsondergang . " Chinese blauweregen ( Wisteria sinensis ) kan uitgroeien tot een maximale gemiddelde hoogte of breedte van 50 voet , en Japanse blauweregen ( Wisteria floribunda ) een gemiddelde hoogte bereikt of met van ongeveer 35 meter. Zorg ervoor dat uw afrastering is groot genoeg om een ​​dergelijke groei te ondersteunen . Wisteriawijnstokken snel groeien ook - tot 10 meter in een jaar . Omdat het groeit hoog en zo breed , kan uw wisteriawijnstok ook opgroeien en over het hek . Hoewel sommige buren kunnen houden van dat , anderen misschien niet .
Serious Ondersteuning

Wisterias moeten dringend ondersteuning . Ze kunnen worden gekweekt langs een hek of over een prieel , maar de druk behandeld hout berichten moeten worden 4 centimeter in diameter op het minimum. Als uw schutting heeft een goede , dikke berichten verankerd aan de grond in cement , en de horizontale steunen zijn net zo stevig , zal het waarschijnlijk ondersteuning van uw blauwe regen . Als uw privacy hek is oud en wiebelig , echter , of als het klein is, het gewicht van de blauwe regen kan het afbreken als het groeit .
Fabulous Bloemen

het duurt soms lang voor een blauwe regen te bloeien - tot 6 jaar in sommige gevallen , volgens de "Old Farmer 's Almanac . " In de tussentijd zal u een bladverliezende wijnstok die zijn bladeren in de herfst daalt hebben , waardoor een verwarde , houtachtige plant groeit langs de afrastering . Hoewel sommige tuinders thuis , zoals het uiterlijk van de kale takken , anderen niet . Om de plant aan te moedigen om de prachtige bloemen en is bekend om , geef het veel volle zon en rijke , vochtige bodem te produceren - hoe dieper , hoe beter. De planten houden niet van droge , arme grond hoewel volwassen planten zich aanpassen aan dergelijke omstandigheden.
Klimaatoverwegingen

Wisteria wijnstokken in het algemeen gedijen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 4 tot en met 9 . de Chinese blauweregen groeit het best in USDA zones 6 , 7 en 8 , en de Japanse blauweregen groeit het beste in USDA zones 5 tot en met 9 . Veel cultivars bestaan ​​met bloem kleuren die variëren van wit tot lichtroze en donker paars , en de meeste van hen zijn geurig. De bloemen trekken bijen , dus houd hier rekening mee bij het ​​kiezen van de locatie van uw wijnstok. Een snelle groeiende plant , blauwe regen wordt invasief beschouwd in sommige delen van het land . Alle delen van de wijnstok zijn giftig .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1002020919.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.