Huis Tuin

Huis Tuin

Controle van de Viburnum Leaf Kever

Ongeveer 150 soorten van de viburnuminstallatie bestaan ​​en sommige zijn beter bestand dan andere om de viburnum bladkever . De volwassen viburnum blad kever is meestal bruin van kleur met het ruggedeelte bedekt met dichte gouden - grijs haar . Het lichaam is ongeveer 1/4 van een centimeter in lengte en lijkt op de iep blad kever in algemene verschijning . De larven zijn erg klein , het meten van ongeveer 1/15 van een centimeter lang , en zijn een groen- gele kleur met donkere vlekken verschijnen als het rijpt . Control is het meest effectief als beoefend tijdens het larvenstadium . Bestrijdingsmiddelen

Helaas , de insecticiden die viburnum bladkevers controle zijn ook schadelijk voor de nuttige insecten die bladkever plagen te beheersen . De meest effectieve management is om insecticiden toe te passen of spray op de larve zo kort nadat ze naar voren als mogelijk . Toepassing van insecticiden op de eieren en volwassenen is minder effectief . De larven voeden zich aan de onderzijde van nieuwe en opkomende bladeren. Inspecteer de viburnum voorafgaand aan het spuiten om de exacte locatie van de larven te bepalen en van overeenkomstige toepassing . Een organische insecticide zeep dat spinosad , een pesticide afgeleid van de Saccharopolyspora schimmel bevat , is effectief tegen de larven .
Horticultural Olie

Horticultural olie , die zeer geraffineerde aardolieproducten olie gemengd met water , gespoten op de eieren van de viburnum bladkever vermindert het uitkomen. Een hoog percentage van de olie is het meest effectief wanneer voorafgaand toegepast op bladeren te voorschijn komen, meestal in begin mei . Hoewel dit hoge percentage olie is effectief tegen het blad kever eieren uitbroeden , is ook schadelijk richting gebladerte .
Preventie

Om toekomstige besmettingen , snoeien voorkomen en aangetaste takken te vernietigen tijdens de winter en de monitor ei activiteit bij de eerste vorst in de herfst . Elke takken die ei littekens tonen moeten ook worden vernietigd door de maanden van oktober tot begin mei . Wanneer verstoord , zullen volwassen blad kevers op de grond vallen en kan vernietigd worden met een sopje. Tik voorzichtig de bladeren aan de kevers te verwijderen , en herhaal als nodig is om ervoor te zorgen alle volwassen kevers zijn verwijderd . Larven kunnen gevangen worden door het toepassen van een kleverige barrière , in de handel verkrijgbaar als een insect barrière , rond de basis van de plant .
Bestand Viburnum

Overweeg planten cultivars of soorten van viburnum die een weerstand tegen het blad kever hebben . Dergelijke soorten zijn de doublefile viburnum , Burkwood viburnum , Koreanspice viburnum , Leatherleaf viburnum en de Judd viburnum . Hoewel deze soorten hebben laten zien om wat weerstand tegen de viburnum bladkever bezitten , moet het management de controle nog worden beoefend .

Bladeren van de Boom als een organische Bemesten Agent

Tree bladeren zijn organische stof . Gedurende hun levenscyclus , de bladeren groeien van voedingsstoffen in de boom en , als ze vallen uit de boom en ontleden , ze deze voedingsstoffen terug te keren naar de bodem. Omwille van deze voedingsstoffen , boombladeren zijn organische bemesting agenten geschikt voor een verscheidenheid van huis en tuin taken. Mulchen natuurlijke omgevingen zoals bosse

Meer dan ooit