Huis Tuin

Huis Tuin

Lavendel voor huisstofmijt

Huisstofmijten ( Dermatophagoides ) gedijen in matrassen, kussens , beddengoed , gordijnen en tapijten . Ze voeden zich met sloughed - off fragmenten van menselijke huid. Als je wakker in de ochtend met een verstopte neus en verstopte neus , kunt u last hebben van een allergische reactie op de uitwerpselen huisstofmijt achterlaten . Volledig te ontdoen huizen van huisstofmijt is vrijwel onmogelijk ; echter , kan de geur van lavendel worden gebruikt om huisstofmijt te weren van bedden en beddengoed . Beschrijving

Lavendel , ook bekend als de tuin lavendel of Engels lavendel , is een winterharde vaste plant die groeit van 18 tot 24 centimeter lang . De plant bevat zilver- groen gevederd blad bedekt door diepe paarse bloemen . Inheems in Portugal , Spanje en droge bergachtige gebieden van de Middellandse Zee , wordt lavendel commercieel geteeld in Australië , Europa en de VS Lavendel is een van de meest gebruikte geurstoffen in aromatherapie en is een belangrijk ingrediënt in veel zeep, lotions , shampoos , kaarsen en badgelen . De geur van lavendel , bloemen en kruidachtige is zeer aangenaam voor mens en weerzinwekkend voor insecten .
Lavendel etherische olie

verkregen door stoomdestillatie van de lavendel bloemen , lavendel essentiële olie is effectief in het afweren van huisstofmijten , vlooien , muggen, teken , bedwantsen en spinnen . Lavendel niet insecten te doden . De aromatische geur van lavendel is beledigend , waardoor insecten om het gebied te ontvluchten . Lavendel geplant rond de fundering van de woningen schrikt insectenplagen .

Wassen lakens en beddengoed in heet water , en voeg 20 tot 30 druppels aan het laatste spoelwater . Linnengoed zal fris, schoon - ruikende en vrij van huisstofmijt zijn. Strooi 10 tot 20 druppels essentiële olie van lavendel op een watje , en plooi binnen kussens , slaapzakken , koffers en linnen bergkasten .

Effectief verwijderen huisstofmijt van vloerbedekking met lavendel en zuiveringszout . Meng 6 tl. van gedroogde lavendel of 20 tot 30 druppels essentiële olie van lavendel met een kopje zuiveringszout . Strooi soda op het tapijt . Laat het gedurende 20 tot 30 minuten te blijven . Zuig het tapijt om de stof te vernieuwen en verwijderen geuren , vuil, vuil en huisstofmijt .
Lavendel Teelt

Fresh bloemknoppen , gedroogde boeketten en lavendel etherische olie zijn online beschikbaar , vanaf reformwinkels en boerenmarkten . U kunt ook gemakkelijk de groei van uw eigen . Lavendel zal goed groeien in de VS winterhardheid zones 2 tot en met 7 en verkiest vruchtbare , goed doorlatende grond en een zonnige locatie . Aankoop starter planten uit lokale kassen en huis en tuin centra . Is
Oogsten , drogen en opslag
lavener gewaardeerd om zijn geur en culinaire en geneeskrachtige eigenschappen .

Verzamel verse lavendel net voor de bloemen open . Afgesneden stengels met schone , scherpe keuken schaar of snoeischaar. Bind in bossen , en hangen te drogen . Store gedroogde lavendel in goed afgesloten potten of blikken . Goed gedroogd en opgeslagen , zal lavendel zijn zoete geur en smaak behouden voor vele jaren.

Hoe te Dirt gebruiken voor uw Worm Bed

Regenwormen meer dan wiebelen doen aan het einde van een vishaak ; ze verbeteren uw grond en kun je geld verdienen . Biologische tuinders toevoegen volwassen wormen aan hun tuingrond om de structuur en de voedingsstoffen van de bodem te verbeteren , terwijl andere mensen gebruiken wormen als een bron van voedsel voor dieren . Wanneer een verhoging van regenwormen , bereiden het vuil voor gebruik i

Meer dan ooit