Huis Tuin

Huis Tuin

Wat voor soort uitgangsmateriaal is nodig om een amandelboom Propagate

? Amandelbomen ( Amygdalus communis ) zijn lid van de rozenfamilie en nauw verwant aan veel andere vruchten zoals perzik , appel , peer en abrikoos . De noten zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en hebben in de teelt sinds 3000 voor Christus Spaanse missionarissen in Californië introduceerde de amandelboom naar Noord-Amerika in de 18e eeuw . Gemeenschappelijke methoden van de boom vermeerdering gepaard met het gebruik van een bepaalde onderstam . Wat is een Rootstock

Vruchten , noten en andere bomen in het algemeen bestaan ​​uit twee delen : de onderstam of de lagere, ondergrondse deel van de boom ; en de Scion of de boom bovengrondse deel . De onderstam controleert vele boom attributen met inbegrip van grootte , vruchtdragende leeftijd en kwaliteit . Bomen in dezelfde plantenfamilie worden over het algemeen gebruikt als onderstammen . Deze boom productiemethode is eeuwenoud .
Aanbevolen onderstammen

amandel bomen worden meestal geënt op onderstammen van perzik , pruim en hybriden van amandel en perziken , citeren Jules Janick en Robert E. Paull in "The Encyclopedia of vruchten en noten. " Met behulp van deze wortelstokken belangrijk , amandelolie wortelstokken zijn gevoelig voor schimmelziekte . De bomen ook last van lage zuurstofgehalte in de wortels bij het kweken in overdreven vochtige of slecht drainerende grond.
Peach Rootstock Voordelen

Peach is de voorkeur onderstam voor amandelboom om verschillende redenen. Wanneer geënt op perzikbomen , amandelen hebben een meer krachtige groeiwijze . De bomen hun vruchten produceren ook eerder. Perzik onderstam geeft amandelbomen een hogere overlevingskansen tarief door het verhogen van de weerstand tegen rot ziekte bekronen . Deze bomen zijn meer tolerant ten opzichte van hoge bodemvochtigheid en minder vatbaar voor gallen kroon .
Plum Rootstock Kenmerken

Hoewel pruim wordt ook gebruikt als onderstam , alleen bepaalde soorten pruimen zijn geschikt . Deze soorten zijn Prunus domestica , P. salicina en P. cerasifera . Plum minder voorkeur dan perzik , omdat het niet compatibel met alle soorten amandel . Sommige combinaties van pruimen en amandelen groeien goed , maar zijn niet erg vruchtbaar . Echter , pruim onderstam biedt de voordelen van het hebben van een hoge mate van weerstand voor natte grond , nematoden en de fatale eiken wortel schimmelziekte .

Welke tijd van het jaar te planten Kornoelje

Kornoelje ( Cornus florida) is een veel gebruikte sierboom in landschappen. De boom wordt ook vaak aangeduid als kornoelje en is afkomstig uit de Verenigde Staten . Het natuurlijke verspreidingsgebied van kornoelje strekt zich uit van Massachusetts en in Texas en Mexico . In zijn oorspronkelijke habitat , kornoelje bomen groeien als understory bomen in dennen-en hardhout bos. De bomen gedijen het

Meer dan ooit