Huis Tuin

Huis Tuin

Wat is het phylum van Lelies

Lelies zijn leden van de phylum Anthophyta ? ; deze bloeiende planten vaak op een opzichtige vertoning van grote , geurige en kleurrijke bloemen . Lelies zijn bewonderd om hun schoonheid over de hele wereld voor eeuwen. Lelies blijven een grote rol spelen in verschillende culturen , die in kunst, literatuur en zelfs sommige culinaire ventures als ze behouden hun aanwezigheid in tuinen en woningen. Phylum Anthophyta

Lelies zijn leden van de phylum Anthophyta , die bestaat uit alle bloeiende planten in de wereld ; leden van de phylum worden meer algemeen aangeduid als " angiospermen . " Anthophyta is de jongste en grootste phylum van planten, en de meer dan 300.000 leden , die lelies omvat , vormen de dominante vorm van vegetatie op aarde . Leden van de phylum Anthophyta zijn gemakkelijk te herkennen door de aanwezigheid van bloemen , die eigenlijk een cluster van gespecialiseerde bladeren die de plant bij de bestuiving helpen . Zoals alle leden van de phylum Anthophyta , lelies zijn in staat het uitvoeren van fotosynthese en reproduceren via bestuiving .
Familie Liliaceae

De familie Lilieceae bestaat uit bijna 4.000 soorten bloeiende planten die afkomstig zijn via bollen, knollen en wortelstokken . Gevonden in elk gebied van de wereld, behalve de Noordpool , leden van de familie Liliaceae reproduceren vrij eenmaal vastgesteld . Lelies groeien van een ondergrondse bol of knol ; ze produceren geen takken , maar vrucht peulen dat na succesvolle bestuiving opengespleten ; deze vrucht pod is kenmerkend voor alle Liliaceae familieleden. Andere tuin bloemen die lid zijn van de familie Liliaceae omvatten hyacinten , tulpen , narcissen en amaryllis .
Geslacht Lilium

De tientallen soorten van kruidachtige bloeiende planten in het geslacht Lilium zijn " echte" lelies . De " Grand Dame " of " Queen" van de tuin , waar lelies hebben drie bloemblaadjes en drie buitenste kelkbladen , zes meeldraden en een lange , dunne bladeren . Gegroeid van val gezaaid bollen , waarvan sommige zijn eetbaar, de meeste ware lelies zijn inheems in gebieden van het noordelijk halfrond en bloeien gematigde tijdens de lente en de zomer .
False Lelies

Veel bloeiende planten buiten het geslacht Lilium zijn " lelie " in hun gemeenschappelijke Engels namen . Deze " valse lelies ', zoals ze onofficieel worden genoemd , eigenlijk behoren tot geheel verschillende families van bloeiende planten . Bloemen zoals calla lelies , vrede lelies en lelietje- van-dalen aanspraak maken op de naam , maar ze zijn in feite niets met echte lelies .

Het verschil tussen Viola en Viooltje

Viooltjes en altviolen zijn twee zeer vergelijkbaar planten, elk bekend om hun sierlijke en unieke bloemblaadjes. Shakespeare schreef over viooltjes , maar wat hij werkelijk bedoeld altviolen waren . En laat staan ​​dat altviolen zijn bekend door een aantal andere namen . Geen wonder dat er verwarring ! Maar terwijl de twee bloemen hebben sterke overeenkomsten , een is een fee recente uitvinding ,

Meer dan ooit