Huis Tuin

Huis Tuin

Kan een boom live Na omwaaien

? Zware wind en stormen elk moment van het jaar vaak resulteren in geblazen over bomen . Een boom waait over in sterke wind toen zijn wortels systeem niet goed genoeg om het te verankeren is gevestigd. Sommige boom , vanwege hun natuurlijke wortel inrichting , zijn gevoeliger voor omwaaien dan anderen . Al dan niet geblazen -over bomen kunnen overleven hangt af van de omvang van de schade veroorzaakt aan de wortels wanneer de boom viel . Echter , zelfs bomen met zwaar beschadigd wortels hebben een goede kans om te overleven als u ze uitplanten binnen een paar uur van ontworteling . Het beoordelen van schade

Bomen die het meest vatbaar zijn worden omver geblazen onder zeer jonge bomen en bomen die vernauwd of ondiep wortelstelsel hebben . Licht tot matig beschadigd bomen reageren het best op corrigerende strategieën. Bomen die hun wortels ernstig verstoorde , doorgesneden of beschadigd hebben minder kans om te overleven en worden best volledig verwijderd . De eenvoudigste manier om de schade aan een boom te bepalen is door het tellen van het aantal gebroken wortels en vaststellend hun grootte . Bomen met meer wortel stubs gaan meer zwaar getroffen dan die met minder zijn.
Corrigerende strategieën

onmiddellijk corrigerende strategie richt zich op herbeplanting de blootgestelde wortels , omdat deze beginnen vocht verliezen snel na blootstelling lucht , leidend tot de dood weefsel in de wortels . Begin met het scheppen van een ruimte onder de kluit , zodat de boom om terug te vallen op zijn plaats . Snoei kapotte wortels weg . Bind een touw of ketting om de boom , met touw of padding eronder om beschadiging van de schors , en de boom trekken rechtop .
Staking

Na de boom wordt rechtgetrokken, stempelen de grond rond het stevig en water grondig . Om u te helpen de boom krijgen vastgesteld nogmaals , gebruik maken van twee 6 - meter lange palen aan weerszijden van de boom voor 6 - tot 10 - voet - hoge bomen . Ruimte op het spel 2 meter afstand van de stam . Voor bomen die langer zijn dan 10 meter , maken gebruik van drie 6 - meter hoge palen . Houd de band los genoeg voor lichte wiegende maar niet los genoeg om de boom te gemakkelijk vallen .
Care

Snoei de boom aan de kroon en takken om lichter de belasting en spanning op de wortels verminderen . Dit helpt ook om weerstand tegen harde wind te verminderen . Hoewel het best te snoeien in de winter wanneer de bomen zijn slapende , selectief snoeien of uitdunnen zoals dit is OK elk moment van het jaar , en het kan nodig zijn om de omgevallen boom te redden . Mulch de bomen en zorgen voor voldoende vocht en kunstmest te helpen het te vestigen en te groeien . De aanwezigheid van nieuwe bladeren en stengels geven genezing en wortelgroei .

Hoe te Yellow Ginger Grow

Hedychium is het geslacht van de gele gember en het is in de familie Zingiberaceae , die de eetbare gingers omvat . De plant is een snel groeiende vaste plant met prachtige gele bloemen. Het wordt geteeld in tropische en subtropische locaties en is invasief in Australië en Nieuw -Zeeland, waar de snelle groei en het gemak van de vermeerdering het een ongedierte hebben overwogen . Gele gember kan k

Meer dan ooit