Huis Tuin

Huis Tuin

Verzorging en voeding van Agapanthus

Ook bekend als lelie van de Nijl of Afrikaanse lelie , agapanthus ( Agapanthus orientalis ) is een rechtopstaande vaste plant die kan groeien tot 5 meter hoog met een spread van maximaal 2 meter. De plant wordt gekenmerkt door buisvormige , lichtblauwe bloemen en helder groen , zwaard - vormige bladeren . Locatie

Een inwoner van Zuid-Afrika , agapanthus doet het het beste in warme klimaten . Als een vaste plant, agapanthus is geschikt voor USDA zones 7-11 . De plant geeft de voorkeur aan volle zon , maar het zal ook groeien in de halfschaduw . Bloei kan in shadier situaties worden verminderd . Voor een dichte effect , ruimte planten tussen de 18 en 24 centimeter uit elkaar . De plant kan ook worden containers en binnen geteeld in een gebied met een helder licht .
Soil

Agapanthus gedijt in een grote verscheidenheid van de bodem, met inbegrip van die die enigszins alkalische of af en toe overstroomd . Voor de beste resultaten , plant in een rijke , organische bodem . Bemesten met een uitgebalanceerde vloeibare meststof kan hulp bloem groei helpen . Solliciteer meststof drie keer per jaar , bij voorkeur in het vroege voorjaar , begin zomer en weer in de herfst . Water altijd grondig voordat bemesten van het verbranden van de wortels te houden . Regelmatig water geven , vooral tijdens lange droge zomer .
Voortplanting

Agapanthus is het meest gemakkelijk vermeerderd door deling , maar het kan ook worden vermeerderd door zaad. Zaden algemeen lijken niet op de moederplant en kan tot drie jaar te bloeien . Planten kunnen worden verdeeld in het vroege voorjaar , voordat de plant een bloemknop , of in de herfst heeft ingesteld . Verdeel vroeg in de morgen , zoals planten meer ontspannen dan in de middag . Water diep na het uitplanten en wacht tot de installatie is gevestigd voordat bemesten .
Overwegingen

Agapanthus heeft stijve , rechtopstaande stengels , waardoor het ideaal is voor gebruik in een vers bloemstuk . De bloemen van de plant zijn aantrekkelijk voor vlinders , bijen en vogels . De plant werkt goed wanneer ze samen gemasseerd of geïsoleerd in containers. Wees voorzichtig bij het hanteren van de plant , zoals alle delen van de plant zijn giftig bij inname . Het melkachtige sap dat druipt van de plant , indien gesneden of beschadigd kunnen ook huidirritaties of allergische reacties bij gevoelige personen.

De stadia van Wilting Anjers

Ziekten van anjers zijn moeilijk te controleren. De dichte bladerdak van deze planten voorkomt fungiciden doordringen tot in de oudere bladeren , waar de ziekte sporen voeden met de opgehoopte afval en afval ontstaan ​​doordat dode bladeren. De verschillende omstandigheden verwelkingsziekte ziekte anjers worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën en vaak fataal . De sporen geassocieerd met de

Meer dan ooit