Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> bloem Basics >> Content

Hoe te bestuiven adeniumobesum

Wetenschappelijk bekend als Adenium obesum , de woestijn roos is een vetplant geroemd om zijn ongewone vorm en levendige , kleurrijke bloemen . Hoewel de bloesems van de woestijn roos zijn mooi , ze ook vervullen een waardevolle functie - ze laten de plant zich voort te planten door middel van een proces dat bekend staat als de bestuiving . Wanneer de stuifmeelkorrels van de mannelijke deel van de bloem , of de helmknop , land op het vrouwelijke deel , of het stigma , zal een levensvatbare planten te reproduceren en te creëren genetisch diverse nakomelingen . In een tuin , beweging gemaakt door regen , wind of insecten aanmoedigt planten bestuiving ; binnenshuis , kunnen bloeiende planten zoals de A. obesum een helpende hand.Things je nodig hebt
Scherpe schaar
penseel Klein mesje
kunstenaar
Helder tape
Meer tonen nodig instructies
1

Selecteer een aantal van de grootste , meest kleurrijke bloemen en verwijder ze door knippen ze af met een scherpe schaar . Snijd ze net boven het punt waar de zijkant steel verbindt met de belangrijkste tak kopen van 2

Snijd de bloem in de helft met een klein mesje . ; trek de stukken langzaam uit elkaar en onderzoekt de interne mechanismen . De poedervormige stuifmeel moet zich net onder de fuzzy binnenste filamenten in de kern van de bloei.

Dompel 3 de punt van penseel een vochtige kunstenaar in het open centrum van de bloem en draai hem zachtjes om de stuifmeelkorrels te verzamelen.
4

Score het centrum van de ontvangende bloem met een scherp mes . Snijd deze verticaal uit de kern naar beneden richting de stam om een ​​kleine spleet te creëren . Werk voorzichtig en snijd langzaam ; weet de ontvangende bloem niet scheiden van de plant.
5

Knijp de bloesem zachtjes aan de spleet geopend, zodat het interieur structuren van de bloei.
6

Bestrijk de binnenkant oppervlakken met de verfkwast om het stuifmeel overbrengen en dan sluit de basis van de bloem met een strook plakband .
7

Tik op de stengel licht te zorgen voor de stuifmeelkorrels zijn gedaald tot de onderkant van de bloei en niet vastklampen aan de binnenwanden . Wacht twee weken , verwijder de tape. Kennis te nemen van eventuele wijzigingen in de structuur of het uiterlijk van de bloem . Als de bestuiving procedure succesvol was, moet klein zaaddragende peulen ontwikkelen nabij het voetstuk van de bloei.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1002099348.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.