Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Fernleaf Pioenen uit zaad in de Greenhouse

Als u genieten fernleaf pioenrozen ( Paeonia tenuifolia ) , een manier om meer van hen te krijgen is het verzamelen en planten hun zaad . Het planten fernleaf pioen zaad is een leuk project , maar verwacht niet te duplicaten van de plant u het zaad van geoogst groeien . Fernleaf pioen zaden groeien niet typegetrouw . Dit betekent dat de volwassen planten die groeien uit het zaad zich fysieke kenmerken , die enigszins lijken op die van hun ouders . Maar ze zijn nog steeds de planten moeite waard. Je kan zelfs eindigen met een mooie nieuwe variety.Things Je
Plastic diepvrieszak
Vermiculiet
Spray fles en tandenstoker
Gesteriliseerde potgrond
Pot met drainage gaten < br nodig > Pot lade
Balanced kamerplant meststof vloeibare
Toon meer instructies
1

Vul een plastic diepvrieszak met een 3 - inch laag van los verpakte vochtige vermiculiet .
Pagina 2

Nestle het zaad in het oppervlak van de vermiculiet , zodat het net is begraven .
3

Sluit de zak en plaats deze in een warme ruimte in de kas met een constante temperatuur van 70 graden Celsius of hoger en is beschermd tegen direct zonlicht .

Controleer
4 op de zak een keer per week om ervoor te zorgen dat de vermiculiet vochtig is . Zo niet , spuiten met voldoende water om het te bevochtigen , maar niet genoeg om water te bundelen in de bodem van de tas . Controleer ook op het zaad voor wortelgroei door zachtjes te bewegen opzij de vermiculiet onder het zaad met een tandenstoker . Zodra een dunne , witte wortel ontstaat en groeit tot 1 cm in lengte , verplaatsen naar de volgende stap .

Cold - stratify 5 het zaad te lage temperaturen in de winter na te bootsen . Als de kas is niet verwarmd en de temperaturen dalen en stabiliseren rond de 40 graden Celsius , zet de tas daar. Als de kas wordt verwarmd of temperaturen in de winter ver onder de 40 graden dalen , verplaatst u de tas om uw koelkast scherper lade voor de winter . Controleer op het wekelijkse zoals vermeld in de instructies voor stap 4 . Maar deze keer , in aanvulling op het toezicht op vochtgehalte , bent u op zoek naar groei schieten . Zodra een shoot blijkt uit de top van de pioen zaad , ga dan naar stap 6 . Als een shoot niet is ontstaan ​​na 12 weken , te verplaatsen naar Stap 6 onafhankelijk .
6

Vul een kleine pot om binnen 1 /4 inch van zijn lip met een gesteriliseerde commerciële potgrond .
7

water het mengsel tot water afvoeren uit de drainage gaten in de pot en in de lade eronder . Legen bak stilstaand water de pot na 15 minuten .
8

Helder een gat in het midden van de pot die zo diep als wortel van het zaad . Plant het zaad , zodat de wortel is onder het grondoppervlak en de shoot is er boven.
9

Zet de pot op een zonnige plek in de kas . Water om de grond vochtig te houden , na de gieter stappen in stap 7 . Zodra de fernleaf legt op nieuwe groei voor het seizoen , alleen water wanneer het bovenste derde van de grond droog is beschreven .
10

Bemesten de bodem van uw fernleaf pioen met een uitgebalanceerde vloeibare kamerplant kunstmest eenmaal per twee weken . Volg de instructies van het label voor toepassing bedragen . Water uw pioenroos na elke bemesting .
11

Verplaats de pot aan een onverwarmde ruimte , tijdens de wintermaanden tot het voorjaar , zodra uw fernleaf pioen begint de bladeren vallen in de late zomer als het nodig koele temperaturen op dit moment.

Hoe maak je een Boutonniere levend te houden

Een boutonniere is aan mannen wat de corsage is om vrouwen : een decoratief scherm, meestal gedragen over het hart , bij formele gelegenheden . De boutonniere - het Franse woord voor knoopsgat - was ooit een onderdeel van het dagelijkse kleding voor mannen . Als mode veranderd en werd minder formeel , de corsage werd gedegradeerd tot opname alleen bij formele gelegenheden . Boutonnieres meestal ui

Meer dan ooit