Huis Tuin

Huis Tuin

Indoor Planting voor Fall , Winter

Val brengt kortere dagen , lagere temperaturen en - vooral in koudere klimaten - een gebrek aan mooie groene gebladerte . Als kale boom ledematen en talloze tinten bruin zijn ontmoedigend , probeer je hand op tuinieren binnenshuis . Kwekerij managers en planten deskundigen zeggen zowat elke voorkomende plant in kan worden gestart vrij gemakkelijk . Sommige kamerplanten zijn bijna onfeilbaar .
Slag
Planten hebben water nodig , maar overbewatering is vaak erger . ( foto : Goodshoot /Goodshoot /Getty Images ) Zelfs als je niet een bijzonder groene vingers hebben , indoor tuinieren is een vrij eenvoudig proces als je gewoon een paar regels te volgen , zegt tuinbouwer Nick Snakenberg , curator van tropische collecties in Denver Botanic Gardens in Denver. "Ten eerste, wees niet bang , " zei Snakenberg . " Je zal niet slagen als je het niet probeert, en wees niet bang als je hebt een paar ( planten ) om te leren hoe ze groeien doden . "
De belangrijkste factor bij het kweken van planten binnenshuis is de juiste hoeveelheid water . Professionele tuinders zeggen dat er niets zal een plant sneller dan teveel water te doden. " De meest voorkomende fout die ik zie is dat mensen over- water ", aldus Tucker Bantom , general manager van Perino 's Garden Center van Metairie , Louisiana . " Ze krijgen op een schema en denken dat ze nodig hebben om elke week water , zoals , ' ik ga elke dinsdag water te geven. ' De meeste kamerplanten niet - niet doen - . Moeten elke week worden bewaterd "
Bantom zegt mensen zijn een eerste klas water - testapparaat dat ze altijd bij de hand verleend. " Plaats een vinger knokkel - diep in de grond , " zei hij, " en als er vocht voelt , wachten met water geven . "
Hij zegt " wortelrot " kan optreden in zo weinig als 15 minuten en de plant kan niet de schade tonen vier of vijf weken . Uit angst dat de planten zullen sterven door gebrek aan water , merkt hij op , sommige mensen wanneer u op vakantie laten hun planten zitten in het water . " Ze zullen gaan van de stad en denken dat ze nodig hebben om een plant extra water geven, omdat ze weg zijn , " zei hij. " Je bent beter af onder - een installatie water dan over- water , veruit , " zei hij .
Top Drie Groenten binnenshuis
Grow

Nick Snakenberg , curator van tropische collecties in Denver Botanic Gardens in Denver , zegt dat er veel groenten die goed zijn om binnen te starten, maar niet veel dat hij zou aanraden groeit naar volwassenheid binnenshuis . Hoewel de top groenten suggereert hij traditioneel worden geteeld in de zomer , kunt u ze naar binnen gaan . Ze vereisen een omgeving met een temperatuur van 65 tot 75 graden Celsius . Snakenberg raadt het planten van de zaden in de vroege winter en ze te verplaatsen naar een perceel buiten in het voorjaar

Snakenberg top drie van groenten voor de gemakkelijkste indoor groei : .

Tomaten : Tomatogardeningguru.com adviseert te beginnen met een zaailing of jonge plant in plaats van een zaad. Als beginnend met een zaadje , maar zaaien in kleine containers , zoals de plastic degenen die winkel koopt aardbeien houden . Optimale dienen ten minste 12 uur licht en continu vochtige grond . Wanneer de plant vier bladeren heeft , moet deze worden verplaatst naar een grotere houder en in een plek met intens zonlicht gehouden .

Paprika : De groeiperiode van zaad tot zaailing een tot vier weken , afhankelijk van de soort , volgens thechilliking.com . Zaden dienen 2 centimeter uit elkaar worden geplaatst . Tot de zaden ontkiemen , de belangrijkste factor is voor vocht . Het plaatsen van de containers boven een radiator of op een koelkast moet voldoende warmte leveren . Na kieming , vocht en zonlicht zijn de belangrijkste behoeften . Zodra de planten ontkiemen hun tweede sets van bladeren, ze zorgvuldig over te dragen aan grotere containers .

Aubergine : Je mag aubergine binnenkant beginnen en transplanteren naar de lentetuin 5-7 weken na de laatste vorst . Harvestwizard.com beveelt een houder tenminste 12 cm diep , met het zaad men 1 /4 inch of 1/2 duim onder het grondoppervlak. Zet het vat in een ruimte blootgesteld aan de volle zon en houd de aarde vochtig . Oogst de aubergine als fruit " ziet er glanzend, stevig en gekleurde volledig , " de website instrueert .
Caring , Achteloos en vertroeteling
Als u houdt van een plant , maar het veel zonlicht moet overwegen zwaai- naar verschillende kamers, zodat u zijn allebei blij. ( foto : Siri Stafford /Photodisc /Getty Images ) Een andere fout die mensen maken met hun kamerplanten , Snakenberg zegt , is de hoeveelheid aandacht die ze hen : te veel of te weinig . " Je kunt het niet liefhebben tot de dood, maar je kunt niet volledig verwaarlozen , " zei hij . Hij beveelt aan een plant in een goed verlichte , zeer verhandelde gebied - " . Die voldoet aan de behoeften van de plant, maar niet een waar je naartoe gaat om te vergeten over het "
Als je een woonkamer die niet doet krijgen veel natuurlijk licht , maar u wilt de plant te zien als je in die kamer , een rotatie gebaseerd op een 50-50 nemen , adviseert Snakenberg . Houd de plant in een goed verlichte raam of ruimte voor een week , en op de salontafel of Mantel de volgende week , zegt hij .
"Dat is een van de grote dingen over planten , " zei hij. "Ze kunnen bewegen . "
Ones to Grow
De vergevingsgezinde karakter van een paar planten maken ze goede keuzes voor de beginner of de persoon die niet zoveel tijd als anderen om te besteden aan kamerplant zorg.
Sansevieria trifasciata , algemeen bekend als een slang plant of moeder - in-law 's tong , is aanpasbaar aan vele verschillende niveaus van licht , vereist een bescheiden hoeveelheid water en zelden moet worden verpot . De kamerplant Aglaonema hybriden - of Chinese evergreen - wordt gekscherend genoemd de " kast plant, " zegt Bantom , want het is deze aanpasbaar plant, die dient als een luchtfilter , verdraagt ​​weinig licht en droge bodem en lucht " idiot proof . " .
Veel van de planten die de minste zorg nodig hebben produceren geen bloemen . De vrede lelie ( Spathiphyllum wallash ) , echter , produceert glanzende bladeren en witte bloesems . Het is ook zeer aanpasbaar aan licht en " is goed in het vertellen wanneer te water , " zegt Snakenberg , omdat de bladeren verwelken of hangen wanneer je dorst hebt .
Ming Arelia is een persoonlijke favoriet van Nick Esquivel , een sales associate bij Almaden Valley Nursery in San Jose , Californië. Met zijn geween , kanten bladeren , deze makkelijke plant lijkt op een Japanse esdoorn . De beste kans om te overleven
Grote planten zorgen voor een grotere breedte van de zorg. ( foto : Hemera Technologies /PhotoObjects.net /Getty Images ) Voor koel - weer planten , Esquivel adviseert het algemeen kiezen voor een installatie ten minste 2 maanden oud of 4-6 centimeter in hoogte in plaats van groeien uit een zaadje . " Hoe groter de plant , hoe makkelijker de zorg ", zegt Esquivel . " Hoe groter de plant , de meer gevestigde het is, dus is er minder ruimte voor fouten . "
Naarmate de plant groeit , toezicht houden op de bodem en hoe het water absorbeert , die aangeeft wanneer het te verplaatsen naar een nieuwe pot . Wanneer de wortels worden opgesloten in de pot , Esquivel zei , zal de wortels duwen de bodem en het water zal snel leeg door de pot. Op dat moment zorgvuldig verpotten de plant met nieuwe grond in een pot slechts een paar centimeter groter in diameter . Als u naar een veel grotere pot , zal de bodem los , wat kan leiden tot over- sproeisysteem, waarschuwt hij .
Uiteindelijk bemesten zal nodig zijn , al is het met mate moet worden gedaan , zegt Snakenberg . Hij stelt voor de helft van de kracht van een etiket adviseert .
"Het moet net genoeg voedsel om het gezond te maken ," zei Snakenberg . Als je ziet gele bladeren , is het tijd om te bevruchten.

Effecten op de gezondheid van het eten van paardebloemen

Paardebloem , of Taraxacum officinale , planten , de soort die je ziet in het wild groeien in bermen , bieden een scala aan medische voordelen die variëren van het verminderen van de gevolgen van diabetes op de bevordering van een gezonde spijsvertering , volgens de Universiteit van Maryland Medical Center . Kruidendokters in Europa gebruikt paardebloemen om koorts te behandelen , steenpuisten en

Meer dan ooit